Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

08 May 2015

3R KEMBALI

Assalamualaikum W.B.T & Salam Sejahtera...

Allahu...lamanya tak menjengah ke sini...
Apa khabar pembaca & followers sekalian?
Ummi harap semuanya sihat walafiat adanya...

Post ummi yang terakhir di sini 13 November 2013????
Erk....lamanya!!!
Padan le nak bukak password tadi pon ingat-ingat lupa...

Pertama sekali ummi mohon maaf pada semua 
di atas kehilangan ummi selama ini...
Dah setahun lebih rupanya kan tak bersiaran...

Terharu sungguh rasa hati ni
bila boleh dikatakan saban waktu ummi terima pm di fb
dari pembaca-pembaca yang bertanya bila nak update blog..
Tak kurang juga ramai rakan-rakan TTC
yang bertanya macam2 pendapat tentang TTC..
Terima kasih sangat-sangat...
Sebak bila ramai yang bertanya khabar ummi & 3R
Alhamdulillah...ummi & 3R sihat walafiat..

Masa jengah ke ruangan comments tadi pon,
banyak betul komen2 yang ditinggalkan oleh pembaca..
Hadoii rasa bersalahnya bila tak membalas..
Ada yang minta tips, ada yang bertanya tentang rawatan kesuburan,
 ada yang nak tau pasal kos rawatan,
Allah...banyaknya komen..
Minta maaf ye,
blog ni dah setahun lebih terbengkalai,
segala komen semua tu memang ummi tak jengah...
Maaf lagi sekali...rasa bersalah sungguh

Jangan pulak ingat ummi sombong ye...
ummi ni kalau boleh memang nak share
dengan semua khususnya wanita2
yang senasib dengan ummi dulu...
Gini lah...
Kalau ada sebarang pertanyaan,
nak minta pendapat ke nak minta nasihat ke..
Terus lah berhubung dengan ummi di fb ye..
Link fb ada di blog ni...
Atau boleh juga ke instagram ummi..
ig ummi sebagaimana di bawah..


Errr sebenarnya tak tau nak start dr mana...
Ok lah, ummi rasa better kita start dari detik
selepas post yang terakhir tu ye...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Allah...
3R sekarang dah dapat adik...

 

Inilah ahli keluarga terbaru kami...
Namanya Sharifah Raisya Azzahra binti Syed Muhammad Ridza..
So sekarang ummi dah ada 4R lah...

Sharifah Raniya Azzahra
Syed Muhammad Raiyan
Sharifah Raiyna Azzahra
Sharifah Raisya Azzahra

Raisya dilahirkan pada tanggal 4/7/2014
bersamaan hari Jumaat 6 Ramadhan 1435
di Regency Specialist Hospital, Johor Bahru..


Alhamdulillah, Raisya dilahirkan secara SVD (normal)
pada usia 36 minggu dengan berat 4kg...
3R dulu lahir 34 minggu
dengan berat masing-masing 2.14/2.1/1.8

Raniya, Raiyan, Raiyna...29/8/2010

Huhuu hambik ko, kali ni dia sorang je 4kg..
Huhhh mencabar jugak la masa nak melahirkan dia..
24 jam dalam labor room...
Bila kepala dah keluar,
bahu plak tak lepas sebab besar sangat kot..
Sudahnya merasa jugak la dengan adegan gunting menggunting...

Post khusus tentang kelahiran Raisya akan menyusul nanti ye..
Ni ummi cerita sepintas lalu je lah dulu...

Alhamdulillah...
3R happy sangat dapat baby...
Di bawah ni gambar pertama mereka masa 
kali pertama bawa balik Raisya ke rumah...


Ketika post ini ditulis,
Raisya dah berusia 10 bulan...


Ok, kita stop dulu cerita pasal Raisya...
Post tentang Raisya nanti akan menyusul kemudian ye..
Sekarang kita cerita sket perkembangan terkini 3R

Untuk yang baru mengikuti blog ini,
3R adalah singkatan untuk kembar 3 saya iaitu
Raniya, Raiyan & Raiyna...
Mereka dilahirkan pada 29 Ogos 2010

Alhamdulillah,
sekarang dah menghampiri 5 tahun umurnya..


Inilah gambar terbaru mereka...
Yang kiri sekali tu Kakak (Raniya)..
Yang tengah tu Adik (Raiyna)...
Yang kanan tu Abang (Raiyan)...
dan ye...kakak memang paling kecik saiz badannya..
Kalau ada yang masih ingat,
ummi pernah beberapa kali 
menulis tentang perbezaan saiz badan kakak
berbanding adik dan abang...
dan sehingga kini ketinggiannya 
masih tak dapat menandingi kedua-dua adiknya..hihiii

3R sekarang dah sekolah...
Bersekolah di salah sebuah tadika di JB
Awal Januari 2015 haritu mereka start sekolah...



Alhamdulillah...
mereka seronok bersekolah...
Cuma masa peringkat awal je lah si abang buat pe'el sket,
sekarang ni dah ok dah....


Ummi nye pon seronok tengok mereka dah semakin 
bijak dan matang...
Cuma yang tak best nya cikgu kata
kat sekolah mereka kurang pandai berkawan dgn orang lain..
Asyik berkepit bertiga je...
Sampaikan cikgu terpaksa pisahkan tempat duduk mereka

Sekarang nampak macam dah ada kemajuan...
Walaupun sifat kebergantungan antara satu sama lain tu tetap ada,
tapi nampak mereka dah mula berkawan 
dengan orang lain...
Takpe lah nak, slow2 lah...
dah awak bertiga ni kembar,
ambik masa sikit lah kot...

Ok lah..
Nampaknya masa tak mengizinkan utk ummi menaip panjang,
ni pon curi-curi masa sementara askar berempat lom bangun..
Ada masa nanti ummi jengah2 lagi ke sini ye...

Sebelum mengundur diri,
ummi belanja gambar2 3R + 1R ye...
ehhh 3R 1R tu bukan saiz gambar tau...
hehehehe...