Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

23 October 2013

NASI MINYAK DI SANA SINI

Assalam semua...
Ini cerita weekend hari tu...
kisah hari Sabtu & Ahad kami...

Hari Sabtu kami ke jemputan kahwin...
Dekat je tak jauh,
kat Kg Melayu Majidee je...

Kakak

Abang

Adik


Sampai je kat Dewan Merdeka Kg Melayu tu...
kami makan2 dulu...
Sambil2 tu ummi beramah mesra
dan bersembang2 dengan saudara -mara..
Oh ye, lupa lak nak mention,
pengantin ni saudara ummi...






Balik dari sana,
kami singgah ke Holiday Plaza 
sebab walid nak ambil cermin mata dia yang di repair haritu...
Ummi & anak-anak tak turun pon...
Tunggu dalam kereta je...



Dari Holiday Plaza,
kami ke Puteri Wangsa Ulu Tiram pulak..
Jemputan kahwin lagi...
Yang ni pergi sekejap je sebab masa tu hujan lebat...
Turun jumpa pengantin,
jumpa mak bapak pengantin 
dan jamah kuih-kuih je....
3R dan bibik tak turun pon sebab hujan lebat sangat...
Bapa pengantin ni client walid..

Alhamdulillah...
Settled dua jemputan pada hari itu...
  Balik dari wedding,
kami singgah ke Aeon Bukit Indah...


Yang sebenarnya ada sebab kami singgah ke sini...
Alkisahnya begini...
3R sekarang sedang dalam proses
untuk dipisahkan dengan puting kesayangan mereka...
Nanti ummi akan update entry tentang puting tu...

Malam sebelum tu,
mereka bertiga telah berjaya tidur malam tanpa puting..
So sebagai ganjarannya,
ummi & walid janji nak belikan hadiah utk dorg...
So kami ke Jusco ni sebab nak cari hadiah la kunun nye...
 



Sesambil tu,
bawak la dorg bersuka ria sekali kat situ....





Ok...itu cerita hari Sabtu...
Skrg nak cerita episod keesokan harinya pulak..
Kisah di hari Ahad.....

*********


*********


**********

Ahad 20/10/2013...
Pagi tu kami ke jemputan perkahwinan lagi..
Kali ni lokasinya di Menara Tabung Haji
di Jalan Ayer Molek, Jb...
Mak pengantin ni merupakan staff walid...

Meh layan gambar....

kakak & walid

abang & bibik yaya

adik & ummi

 Selesai menjamu selera,
singgah solat di office walid jap,
sebab lepas tu nak berjalan-jalan lagi...

Office walid ni letaknya di dalam bangunan yang sama..
Kat Menara Tabung Haji jugak..


view dari bilik walid

anak2 dara melawat kawasan




Dah selesai urusan,
kami teruskan perjalanan ke Danga City Mall..
Nak mencari sedikit hasil tangkapan untuk ummi...
hihihi....

Sesambilmembeli tudung2 ummi,
sempat gak sambar 2 helai tudung
untuk anak-anak dara tu...


Selesai urusan di Danga City Mall,
hajat di hati nak ke tempat lain lagi...
Tapi terpaksa bergegas balik rumah
sebab abang ummi nak datang rumah...
Seronok la 3R, balik2 rumah je
sambung main dengan kakak sepupu dia plak..


Ok..tu je entry utk kali ni...
Kita bertemu di lain cerita pulak ye...

Wassalam