Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

26 September 2013

TABUNG -PART 2-

Pernah baca entry pasal tabung 3R dulu kan?
kalau tak pernah boleh klik kat sini...

Hehehe..tu kisah dulu...
Kisah tabung pertama mereka...


Untuk entry kali ni,
ummi nak story pasal tabung mereka lagi...
Haritu ummi beli tabung baru utk 3R,
maklum la tabung yg dulu dah penuh...
Kalau dulu patung beruang,
kali ni upgrade sket ke tabung atm machine...

Haihh selalu sangat nampak kat fb,
seller2 dok promote pasal tabung ala atm machine ni,
ummi terus terbekenan la pulak...


Biasa lah,
yang biru utk si bujang,
pink utk anak dara berdua....

Syok tabung nih...
Function nye betul2 sama macam mesin atm...
Nak keluarkan duit kena guna kad,
siap kena masukkan no. pin lagi...
No. pin/password kita kena create sendiri...
Tapi jangan risau,
in case kalau terlupa password...
cabut je bateri dia...
Nanti password dia akan reset sendiri...

Ini antara benda2 yang best tentang tabung ni :

  • boleh check berapa balance duit dalam tabung
  • setiapkali masukkan duit, dia akan kirakan sekali berapa total yg kite masukkan
  • alarm akan berbunyi sekiranya duit dikeluarkan tanpa password yg sah
  • boleh set berapa target yg kite nak...contohnye kalau kite target nak kumpul rm50, bile dalam tabung dah cukup rm50, dia akan keluarkan isyarat pemberitahuan
  • kalau nak masukkan wang kertas, slot dia sama macam kat cash deposit machine tu
Hahhh tu la antara yang best nye...
3R opkos la suka dengan tabung camni...
sebabnya,
sebelum ni setiapkali ummi & walid keluarkan duit
kat mesin atm bank,
dorang bertiga tu mesti sibuk berebut2 nak tolong tekan...
Kekadang sampai bergaduh2
sebab masing2 berebut nak menekan...

So bila dah ada tabung ni,
dorg pon feeling2 le macam kuarkan duit kat bank...
10 kali sekejap asyik kuarkan duit je...




Petang tu memang dorg bertiga dok ngadap benda tu je lah...
Syiling2 dalam wallet semua dorg kebas
masukkan dalam tu....

Ok lah...
tu je nak cerita..

Oh ye...
Lupa lak nak mention...
Tabung ni ummi beli kat fb All Type Of Games & Toys 
Sesiapa yang nak tengok2 bole la like page tu ye...
Wassalam