Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

24 September 2013

KE KLINIK -terlupa nak update-

Alamak...
Terlupa plak nak update pasal ni...
Lama betul post-dated ni..hihuuu

Ni cerita masa 3 September aritu...
Bawak 3R gi check up
kat Klinik Kesihatan Jalan Abd Samad
bersempena genapnya umur dorg 3 tahun...

Pemeriksaan menunjukkan semuanya ok...
Abang & Adik sama berat,
cuma kakak je kurang berat 1 kilo
berbanding yang dua lagi...
Tu yg ummi selalu kompius tu,
kalau tengok dari luaran,
antara tiga2 tu kakak yang nampak macam bulat sket..

kakak (kiri)


kakak (kiri)

kakak (kanan)

kakak (kiri)
Kan?? Nampak dia yg paling chubby kan...
Tapi tu lah...
setiapkali timbang,
mesti dia yang paling ringan...

Dan akhirnya ummi pon cipta la teori sendiri..
Agaknya dalam ramai2 tu dia yang paling rendang...
So kerendangan dia tu mempengaruhi la berat badan dia kot...
Abang ngan adik kan tinggi,
so tulang pon panjang2 dan berat2..
huhukkk agaknye lah...

Tapi kekurangan berat badan dia tu takde la kronik sgt..
Cuma kurang 1 kilo je berbanding abang & adik...
Nurse suruh bagi multivitamin
utk bagi dia lebih selera makan...

Errr...tapi ummi tak bagi pon dia makan benda tu...
Sebab ummi tengok si kakak ni
jenis yang kuat makan jugak...
Dia bukan jenis yang susah makan...
So ummi tak bagi pon multivitamin tu...
Takut gak kang terlebih selera makan,
jadi obes lak nanti...

Ok...meh tengok gambar...



walid
 Orang tak ramai haritu,
so sekejap je dah settled...

Balik dr klinik,
singgah sarapan dekat2 area rumah...
Si adik request nak makan roti canai,
so nampaknya ke mamak lah kita...



ni lah budak yg request nak makan loti canai


Oh ye..ada benda sket nak cerita...
Ingat tak dulu ummi pernah cerita
pasal satu pasangan kembar yang ummi jumpa
kat klinik masa bawak 3R dulu...
Boleh klik kat sini untuk baca entry tu...

Masa tu kan ayah kepada kembar tu
ada ambik gambar 3R bersama kembar dia kan...
 
Nak dijadikan cerita...
Satu hari tu ibu si kembar tu add ummi di facebook..
Hehehe excited sungguh ummi masa tu...


Tak sangka Puan Fatimawati tu dapat cari ummi kat fb...
Dapat jugak ummi simpan gambar yang dorg ambik tu..
Alhamdulillah...

Ok lah...
itu saje entry kali ini..
Maaf atas kelewatan entry ni ye...