Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

27 August 2013

3R DI AKHBAR BERITA HARIAN

Alamak...
Punya syok beraya,
lupa plak nak update pasal cerita ni...

Haritu muka kami anak beranak kuar sokabar..
Akhbar Berita Harian bertarikh 13 Ogos 2013...



Hehehe...
Artikel ni diselitkan di akhbar sisipan,
di ruangan Famili...
Tajuknya "Ragam Raya Si Kembar"


Ramai yang bertanya macamana 3R 
boleh terjebak dalam sokabar ni...
Siap ada yang tanya 
"mmg kenal ngan wartawan tu ke"
"siapa yang recommend"
"bila masa photoshoot"

Hamboihhh...
Ok meh ummi ceritakan dari mula sampai abis ye...

Alkisahnya, wartawan yang menulis artikel ni
namanya Puan Hidayah...
Satu pagi tu, ummi terima private message di fb...
Pn Hidayah tu perkenalkan dirinya sebagai
wartawan akhbar Berita Harian dan bercadang
untuk membuat artikel tentang
persiapan ibu bapa kembar menyambut raya...

Mula2 ummi tertanya2 jugak 
dari mana Pn Hidayah ni dapat tahu pasal ummi & 3R?
Rupa2nya dia dapat tau pasal kami
menerusi blog ni....
Dia terjumpa blog ni dan dari situ la
dia dapat tau pasal 3R....

Rentetan dari situ,
beliau minta ummi hubungi beliau...
Setelah dihubungi,
kami bersetuju untuk melakukan sesi temubual menerusi e-mail...

Pn Hidayah juga minta ummi carikan ibu bapa 
yang ada quads atau kembar 4...
Nasib baik la kawan fb ummi ada...
Ummi pon kenalkan la wartawan tu 
dengan kawan fb ummi Mastura Azman..
Mastura ni orang Penang..
Kami kenal secara maya je...
Kembar 4 dia terdiri dari 3 lelaki & 1 perempuan...

 
Cute kan?
Dah besar2 dah semua...

Maka pada tanggal 13/8/2013..
Keluarlah cerita tentang 3R
dan quads Mastura ni...

Yang sebelah kiri tu cerita tentang 3R,
yang sebelah kanan tu Mastura & quads nye...

Gambar2 tu semua gambar2 lama...
Gambar masa 3R kecik2 lagi....
Wartawan tu ada juga minta kami
ke studio mereka kat KL sana...
Tapi susah sket la kami nak ke sana..
Tambah plak dengan 3R yang tak berapa mesra alam ni...
Kang photographer soh posing2 sket kang
dah menangis macam apa plak kang...

Gitulah serba sedikit ceritanya...
Untuk mereka yang nak membaca artikel penuh,
boleh klik di sini...

Di kesempatan ini ummi ingin merakamkan
setinggi2 penghargaan & terima kasih
kepada Puan Hidayah Mohammad
di atas artikelnya yang memuatkan kami sekeluarga...
Melalui fb nya,
ummi rasa Puan Hidayah ni baru jugak mendirikan rumahtangga..
Ummi doakan beliau & suami cepat2 dapat baby...
Mana tau rezeki beliau plak dapat kembar...
 
Ok lah...jumpa lagi di lain entry ye...
Wassalam



5 comments:

eMMe said...

Selamat hari raya triplet... comel3x... untung kan anak kembar 3... lagi 3x ganda cabarannya... tapi sonok kan...

hayati hashim said...

Seronok.
berdoa n tringin jugak nk ank kembar..hihi

Fifi Nadhrah said...

wahh.. 3r da masuk paper.. tahniah..

Chekgu Azrine said...

Tahniah!!!

aquagugurl said...

Ada baca pasal ni kat dalam sokhabar..masa baca tu 'eh, cam besa nengok je'..hehe..upe2nye 3R..