Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

30 July 2013

RANIYA-RAIYNA...SIAPA PALING TINGGI?

Kali ni ummi nak cerita tentang anak-anak dara ummi..
Raniya & Raiyna empunya cerita...

Bagi yang baru mengikuti blog ini,
Raniya merupakan yang sulung,
dan lebih mesra dengan panggilan Kakak....
 Si Adik Pulak Raiyna namanya...


Dulu ummi pernah muatkan entry tentang anak dara berdua ni...
Bagi sesiapa yang ketinggalan,
boleh klik di sini....

Itu cerita dulu...
Cerita di tahun 2011...
Masa tu umur dorang baru 1 tahun...

Dalam umur tu,
tak banyak perbezaan ketara yang dapat dilihat tentang ketinggian mereka...
Bercerita pasal tinggi ni,
Ummi juga pernah bercerita tentang perbezaan ketinggian
mereka satu ketika dulu...
Boleh klik kat sini ye....



Dulu, perbezaan mereka tak ketara sangat...
Rambut lebih kurang sama, tinggi pon lebih kurang je...
Tapi dari sehari ke sehari...
Ketinggian mereka semakin ketara...



Ketinggian adik semakin hari semakin jelas...
Hinggakan ada yang menyangka si adik tu sebenarnya yang sulung...

Ok, mari kita lihat gambar-gambar terbaru mereka...



Bila dah makin besar ni,
susah jugak nak mencari baju untuk anak dara ni...
Dulu senang,
beli je saiz yang sama..settle!!! Dua2 boleh pakai...
Tapi sekarang,
kalau beli saiz yang sama....
Gini lah jadinya...
 
 
Orang lain pakai ok je...
Si adik sorang yang jadi senteng!!!

Kalau beli ikut saiz adik...
Kesian la pulak kat kakak....
makin terserlah kecomelan dia...


Sudahnya sekarang memang terpaksa beli saiz lain-lain...
Adik kena saiz besar sket dari kakak...
Tapi kekadang masalah jugak bila beli saiz besar untuk adik...
Si adik ni walaupun tinggi tapi dia kurus...
Kalau beli one size bigger, dari segi tinggi memang ok...
Tapi dari segi ukuran badan, baju tu nampak besar la pulak...

Tu lah sebabnya sekarang ni ummi dah jarang beli baju dorang secara online..
Sekarang ni nak beli baju memang kena sarung kat badan dorg...
Dah tak boleh main agak2 saiz dah...

Ok lah...
Tu je nak cerita utk kali ni...
Untuk anak-anak ummi,
Ummi tak kisah pon siapa yang rendah ke,
siapa yang tinggi ke...
Yang penting ummi tetap sayang semuanya...
Peace!!!!






7 comments:

Miss Purple said...

selalunya memang mcm tu sbb kakak bagi lebih byk nutrien dekat adik and adik akan dpt lebih byk nutrien dari kakak.. tapi takpe, kakak ttp comel kan? :)

shaliza said...

alolo comellll....dah x rupa kembar dah:-)

Fifi Nadhrah said...

adik lagi tinggi.. kakak comel je.. fifi denagn adik pon adik lagi tinggi.. tapi kami bukan kembar.. hihi..

nita said...

ha'ah..adik makin tinggi..
tapi mereka tetap comel :)

MamaFarah said...

samalah ngan kembar saya..yg kakak kecik molek..yg adik tinggi dan besar skit...

BondaKchaq said...

cutenya...

BondaKchaq said...

twin bonda lak si ayong (kakak) lebih tinggi n cubby sikit berbanding si anyah (adik)... kalau diikutkan mesra pun si ayong cepat mesra dengan orang.. Apapun syukur depa sihat..AMIN..