Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

08 May 2013

BABAI STUYANG!!!

Assalamualaikum semua...
Ok, entri kali ni tak dapat nak cerita panjang..
Hanya sedikit sorotan tentang minggu lepas..
Pheww!!! Minggu yang sangat menyerabutkan!!!

Tanggal 1 Mei 2013 haritu,
dengan izin Allah,
Alhamdulillah kami dah selamat berpindah ke rumah baru..

Biasalah, bila nak berpindah randah ni,
mestilah serabut kan...
Nak mengemas rumah lama,
pastu mengemas plak rumah baru...
Huiii dua kali keje tu...

Tu pun kami hanya mengemas barang-barang kecik je,
seperti kain baju, barang2 mainan & pinggan mangkuk...
Urusan mengemas perabot2 & barang2 besar,
kami serahkan kepada syarikat moving service..

Haihhh patah pinggang jugak la even hanya packing barang2 kecik...
Ditambah pulak dengan The Three Little Helpers tu kan...
Kita bungkus, dorang bukak...
Kita kemas, dorang sepah...
Kita susun, dorang teraburkan...

Malam terakhir sebelum pindah tu...
Dengan keadaan rumah yang lintang pukang,
maka terpaksalah kami anak beranak pon
tidur dalam keadaan lintang pukang jugak...
Hihihi...

Sebenarnya boleh kalau tumpang tidur rumah papa
atau rumah adik-beradik lain...
Tapi kami saja je taknak...
Saje je nak rasa suasana macam tu,
tidur utk malam terakhir di rumah lama...

Bila dah sebut malam terakhir tu,
kepala otak ni pon mulalah kan...
Datang la dia punya jiwang karat tu...
Mula la dok teringat saat2 mula2 pindah ke rumah ni dulu...
Daripada hanya berdua,
sampailah sekarang ni dah berlima...
Air mata ni pon jahat jugak...
Time tu lah dia nak berjurai-juraian...
Hahaha sedih wehhh...
Susah senang suka duka pahit manis semuanya kat rumah ni...
Walaupun rumah ni kecik,
tapi kebahagiaan yang kami kecapi
sangat besar dan tak ternilai harganya...

Esoknya, tanggal 1 Mei 2013...
dengan hati yang berat dan syahdu
kami tinggalkan rumah tu....


Lori datang angkat barang tengahari,
tapi pagi2 dalam kul 9 walid hantar
ummi & 3R ke rumah papa ummi...
So ummi & 3R melepak kat rumah papa ummi je lah
sementelah lori datang angkat barang...

Tak tau macamana nak gambarkan perasaan ni
masa nak keluar dari gate kondo tu...


Perasaan bertambah sebak dan syahdu
bilamana saat nak melepasi gate kondo tu,
3R cakap babai...babai stuyang!!!
Stuyang tu ape????
Ohh..stuyang mengikut kamus 3R adalah Stulang..
hihihi....

Selamat tinggal Kondominium Tanjung Puteri...
Selamat tinggal Stulang Laut...

Ok lah..setakat ni dulu update utk kali ni...
Entri tentang rumah baru akan dimuatkan kemudian ye..
Sekarang ni rumah baru tengah serabai,
lom habis kemas lagi...
Tunggu rumah dah cun sket baru kite amik gambar
masukkan kat sini yek...ngehehe

Ok..sebelum berpisah,
ummi bagi teaser sket la tentang rumah baru..
Takleh banyak, sikit jek tau...
Ok..jumpa lagi di lain entri ye...
Wassalam.....









10 comments:

juls julie said...

wah pindah umh baru..tahniah yer..!! mesti seronok giler2.. tu..hehehe

NorMala Bahar said...

Tahniah.. walaupun x nmpk gmbran sbnr rumah.. dah tahu mesti cantik.

Anonymous said...

Thanks for sharing your thoughts about Replica Rolex. Regards

Here is my web site: Replica Rolex Watches

rinduan citarasa said...

yesss!!

tak sabar nk tgk adik deco
triplet sure syok sbb ada lamannn. gerenti ari2 nak pusing taman sbb jumpa laman.. heehh

PutriesNoora said...

wahhhh...cantik uma baru 3r!=))

Lisa Sheila said...

agak penat kan kak kalau nak berpindah rumah...lisa sendiri sejak kawen ni dah 3x pindah umah..memang banyak kenangan kat umah lama..tamanah2 lagi kalau dah lama tinggal kan... neway, rumah baru tu macam lebih selesa untuk triplet leh main2...hee...

salam ukhuwah ye kak :)

Anonymous said...

whoah this blog is magnificent i like reading your articles.
Stay up the great work! You already know, lots of individuals are searching round for this information, you can help them greatly.



Also visit my page クリスチャンルブタン

Anonymous said...

Hello, I believe your web site may be having browser compatibility problems.
When I take a look at your blog in Safari, it looks fine but when opening
in Internet Explorer, it's got some overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Aside from that, excellent blog!

My blog; http://www.pdadmin-wiki.de/User:BrandiCon

Anonymous said...

Oh my goodness! Awesome article dude! Many thanks, However I am going through issues with your RSS.

I don't understand why I am unable to subscribe to it. Is there anybody getting the same RSS issues? Anyone who knows the solution can you kindly respond? Thanx!!

my page: トリーバーチ店舗

Fifi Nadhrah said...

penatnye bile pindah rumah.. tapi bile da settle.. puas hati sangat2 kan..