Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

05 April 2013

TEMPAT JATUH LAGI DIKENANG

Oopss sorry ye...
Hari tu kan konon2 nya busy sangat 
sampai dah lama tak update blog...
Ok, ni nak throwback sikit cerita pada 12/3/2013 yg lalu...

Pada tarikh tu kami bawa 3R ke klinik kesihatan..
Tujuannya utk pemeriksaan rutin 3-5 bulan sekali...

3R ni dulu masa umur 3 hingga 5 bulan,
kami bawa dorg check up di
Klinik Kesihatan Jalan Abd Samad JB...

Kakak di KK Abd Samad (5 bln)

Abang di KK Abd Samad (5 bln)

Adik di KK Abd Samad (5 bln)

Kali terakhir di KK Jln Abd Samad
Tapi lepas tu klinik ni ditutup sementara...
Penutupan klinik tu membuatkan kami
ditukarkan ke Klinik Kesihatan Tmn Sri Tebrau JB...

Lama jugak la 3R check up kt Tebrau tu,
sampai semua nurse dah kenal dengan kami...
Ummi dengan beberapa orang nurse kat Tebrau tu
siap dah jadi kawan dah...
Dorang jemput datang rumah,
jemput kenduri, selalu sms dan macam2 lagi lah...

Kali terakhir 3R ke Klinik Tebrau adalah pd bulan 10 thn lepas...
Boleh baca entri nya  di sini ye...

Dan sekarang ni,
memandangkan KK Jln Abd Samad tu dh beroperasi semula,
dan lokasi klinik ni lebih hampir dgn kediaman baru
yang bakal kami duduki nanti,
maka kami pon kembali semulalah ke sana...

Klinik ni memang dari dulu tak ramai orang...
Sebab tu kami dulu pon memang suka ke sini...
Suasananya pon lebih aman sket la
berbanding Klinik Tebrau yang terlalu crowded...



3R ni biasa la kan...
Dorang kalau ke klinik 
memang wajib ada sessi melawat kawasan...
Habis semua tempat dorang nak round...





Masa kat sana kami terserempak dengan pasangan kembar 2..
Umur sama baya dgn 3R...
Yang menariknya,
si kembar tu ada sorang kakak
yang jarak umur hanya setahun je dr dorg...
Jadi dorg bertiga tu macam triplets la jugak...
Dah la tiga2 muka sama...
Ayah si kembar tu sempat ambil gambar
anak2 dia bersama 3R...
3R plak haritu boleh sporting pulak 
bergambar dengan kwn2 baru dorg...
Ikutkan hati macam nak mintak je bluetooth gambar tu...
tapi macam malu2 kucing la pulak...hihiii

Masuk dalam bilik nurse,
macam2 ujian 3R kena buat...
Mengenal bentuk lah, ujian bercakap lah,
mengenal haiwan lah....
Keseluruhannya berada dlm keadaan baik,
cuma kena naikkan lagi berat badan dorang....
huhuuu...

Ok lah...
Itu saje lah throwback entry utk kali ini ye...
Jumpe lagi...bye


5 comments:

Anonymous said...

Howdy! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting
a new project in a community in the same niche. Your blog
provided us beneficial information to work on.
You have done a marvellous job!

my web-site: シャネル バッグ

Anonymous said...

Hi, after reading this awesome paragraph i am too cheerful to share my
familiarity here with colleagues.

Here is my page ... シャネルトートバッグ

rinduan citarasa said...

baguslah klu dekat kan lind.
alah.. xdpt kak nak tgk twins lagi satu tu..
klu kak. kompom xmalu nak minta bluetooth. hahaha

Anonymous said...

そこバーバリーブライツコレクション内の7スタイルが現在であり彼らはクラッチの様スリングバッグクロスボディバッグを含む

Stop by my weblog ... 店舗 バーバリー

Anonymous said...

The Nike swoosh was doing black and backside sole
and a new sidelines of these footwear were in purple.
Let us see if you can separate the a couple
of at the register. Typically the Clarity- A basically cut and remove gemstone is the next hallmark of a priceless piece.
All importantly, though, the main 2014 Lexus Has has brand
recognize. http://www.assculturaleottavia.eu/modules.php?

name=Your_Account&op=userinfo&username=EffieBroo