Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

26 April 2013

TAK TAU NAK LETAK TAJUK APA...JEMPUT BACA JE LAH

Hi readers...
Assalamualaikum semua...

Hmm sebenarnya takde apa2 cerita menarik nak kongsi,
tapi disebabkan kebosanan
dek ketiadaan kerja kat office ni,
jom la kita update apa2 yang patut...
Hahaha...
Oppss ni bukan kes curik tulang kat office tau,
sebenarnya server kat office arini under maintainence..
Dari jam 8 sampai 5 petang...
Maka kerja2 seharian semua bergantung pada sistem...
So bila server down tak dapat la kami buat kerja...

Ok, ni cerita minggu lepas,
ketika hari minggu pada 20-21hb aritu...
Sabtu aritu kami jalan-jalan ke Aeon Bukit Indah...
Alaa tak best la sebut Aeon,
lidah ni dah terbiasa sebut Jusco,
so kite teruskan dgn nama Jusco je lah ek...

Kami keluar rumah selepas Zohor,
Takde ape2 misi pon ke Jusco tu,
saje2 je jalan-jalan..

Disebabkan hari sabtu tu tahap hormon malas ummi
berada di atas paras kritikal,
maka pagi tu cuma sarapan roti & biskut je...
Nak masak lunch pon tulang ni rasa 
tersangatlah beratnya...

So sebelum ke Jusco tu,
disebabkan kelaparan yang amat,
kami singgah la makan tengahari dulu...
Lokasi kami di Tesconi's Pizza...
Tesconi tu letaknya sebelah Jusco je,
kat kawasan Bukit Indah jugak...


Huhuhu..
Entah apa angin la pulak aritu boleh teringin nak makan pizza..
Selalunya kami kalau tengahari mcm ni 
gerenti carik nasik punya...

Ok..mari kita layan gambar2 ye...








Usai makan, 
kami teruskan perjalanan ke Jusco pulak..
Oh ye, bagi orang2 JB yang nak try ke Tesconi ni,
kedainya berhadapan je dengan Jusco ye,
berdekatan dengan traffic light Jusco...

Eh..tak tau pon kat Jusco Bukit Indah ni dah ada Toys R Us...
Entah bila masa bukak pon tak tau...
Ok anak3, jom kita cuci mata!!!


Dekat sejam jugak la kami di Jusco tu..
Lepaskan 3R main2 kat Playland,
pastu cuci mata keluar-masuk kedai...

Petang tu terus balik rumah...
Kanak2 ni bila sampai je rumah,
tak sempat tukar baju tak sempat apa,
semua dok ralit melayan mainan baru dorang...

Malamnya dok melepak kat rumah je...
Layan tv ngan layan 3R dgn playdoh nye tu...
haihhh soh ummi buat ular la,
buat itik la, buat kek la...

Esoknya, Ahad 21/4/13..
pagi2 lagi ummi & walid dah ke pasar...
Ni semua gara2 si Abang yang dok sebut2 nak makan udang...
Gagahkan jugak la ke pasar pagi tu mencari udang...

Balik dari pasar,
singgah sarapan di Restoran ZZ Jalan Petrie...
3R dengan roti canai telurnya...
Ummi & Walid dengan mi rebus tulangnya...walaaaa




 
Usai bersarapan, terus pulang ke rumah,
siap2 pulak untuk memasak hidangan tengahari...
3R ni memang peminat udang...
Tapi dorang tak layan udang masak kari ke,
masak lemak ke, masak sweet sour ke...
Yang dorang berhantu cuma udang goreng jek..
Selalunya ummi buatkan udang goreng butter je...
Sorang boleh belasah sampai 7-8 ekor...
 
 Oppss..gambar dorang membedal udang tak ade ye..
sebab masa tu ummi tersangatlah busy 
dok kopekkan kulit udang dorang...
Haihhh ini budak2 tau ngappp aje tau!!!

Ok lah...nampaknya tu je lah story nye...
Jumpa lagi di lain masa ye..
tataaaaa

2 comments:

Anonymous said...

Most of our boots procure in negro although a little are convenient on the inside brown.
You plainly could?t bludgeon a fit with regard to holy
matrimony of boots. Fast forward 25-years and Nike is now introducing
our Nike Air Sloth 90 Tilbud. Deeper, clear-water lakes run into transition
later in drop. http://www.nutwiisystem.com/forum/index.
php?a=member&m=17087

my web-site :: air max premium

Nur Ezzah said...

hey sis,nice blog..klau sudi jom follow blog sye..:)