Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

26 April 2013

KISAH WAWA & SHASHA

Siapa Wawa & Shasha???

Alkisahnya....
Dua orang anak dara ummi iaitu Si Kakak & Adik
tersangatlah berkenan dengan anak patung Baby Alive..
Bagi sesiapa yang menonton channel Upin Ipin
pada setiap petang di TV9,
mesti semua akan perasan iklan Baby Alive...


Walking Baby Alive ni kebolehannya dia boleh berjalan sendiri...
Siap boleh berjalan terkedek2 pastu jatuh terduduk
sama macam baby yang sedang bertatih....

Maka anak dara ummi yang dua orang tu pon 
tersangatlah suka & berkenan...
Ye lah, budak2 kan,
bila hari2 dok tengok iklan tu
ditambah pulak dengan kecomelan baby tu bertatih,
mulalah dorang suka kan....

Tetapi alangkah tergezutnya ummi
di saat mendapat tahu harga 'seorang' baby ni....
Mengikut kawan fb ummi,
di Toys R Us Tebrau City JB,
harganya hampir menjejak 400...
Gulp......

Ok, terus terang lah kan...
Harga RM400 tu memang terlalu mahal bagi kami...
Ditambah pulak nak kena beli sampai 2...
Pastu style walid pulak,
kalau kami beli apa2 utk anak2 perempuan,
tak kiralah baju ke, permainan ke...
kami mesti belikan utk si abang benda lain
yang harganya sama macam kakak & adik punya...
Biar adil katanya...

Bermakna, kalau kami beli Baby Alive ni utk kakak & adik,
kami harus membeli permainan lain utk abang
yang harganya 400 jugak...
huhhh...bukan gulp lagi dah...
nak tercekik terus rasanya....

Maka hari tu ketika berjalan2 di Leisure Mall JB,
ummi pon belikan 2 orang kawan baru utk kakak & adik..
Tapi baby ni tak berapa nak alive sangat la...
hahahaha


Inilah dia "baby-not-so-alive" nya...
Yang kanan namanya Wawa,
yang kiri tu Shasha...
Si Wawa tu kakak punya,
Si Shasha tu adik punya...


Harganya???????
RM179.90....
Hahahaha...tak la....
RM17.90 jek.....

 Hihihi...sorry ye anak-anak ummi,
banyak lagi benda2 penting yg kita boleh beli dgn harga
seorang Baby Alive tu ye nak...

Insya Allah kalau ummi & walid dah jutawan nanti,
ummi belikan baby Alive banyak2...





3 comments:

Anonymous said...

あなたの第十四千年のすべての再誕の進歩を使用している間金属とドルは代替関係に簡単に使用することがますます浮上

Here is my blog ... ショップ バーバリー

Anonymous said...

Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?

you made blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as
well as the content!

Also visit my webpage; Cheap Oakley Sunglasses

Fifi Nadhrah said...

tgk kakak dgn adik happy jugak main dengan baby not so a live.. hihi.. budak2.. kalau dapat memang seronok sangatkan..