Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

08 January 2013

SUNDAY IS AHAD..AHAD IS SUNDAY

6 Januari 2013...
Ok, ni entri pertama untuk 2013...
I mean cerita yang benar2 berlaku di tahun 2013...
Hihihi almaklum la kan,
entri2 sebelum ni ceritanya asyik back date aje kan...

Untuk weekend yang pertama di tahun 2013,
tiada aktiviti menarik yang dpt ummi kongsikan...
Hari Sabtu 5/1/2013,
ummi & 3R berehat2 kat rumah papa je...
Sebab walid dari awal pagi lagi dah pergi 'menyabit'..
Oh ye, bagi yang baru mengikuti blog ummi,
papa tu bapa ummi ye...
Dan walid tu suami ummi merangkap bapa 3R..

So disebabkan awal2 pagi lagi walid dh menyabit,
kitorang pon membawa diri ke rumah papa...
Tak lah boring sangat,
sebab kat rumah papa tu ada ramai orang...
Ada abang2 ummi, kakak ipar & anak2 saudara...

  3R pon seronok kat sana,
sebab ramai sepupu2 besar yang dok melayan dia...

Kakak & Adik pinjam basikal Kakak Putri
Sudahnya sampai ke malam kitorg melepak kat rumah papa...
Dekat2 pukul 11 malam baru balik ke Stulang

Esoknya, hari Ahad 6/1/2013...
Walid dilanda keletihan melampau
akibat dari aktiviti 'menyabit' di hari Sabtu tu...
Mana taknye,
dari pagi sampai ke petang dok berjemur tengah padang,
hahhh rasakan!!! terus flat tak boleh bangun...

Petang jam 5 lebih baru kitorg keluar rumah...
Bawa 3R beriadah di Taman Tasek Merdeka JB...
Takde apa2 yang menarik pon kat situ,
cuma jalan2 ambil angin petang je...
3R pon dengan bebasnya bole berlari2 kat situ...



Gambar di masa baru je sampai kat sana..
~Errr tak tau kenapa masing2 buat muka sedih~

Kitorang jarang sebenarnya datang sini...
Rasanya kali terakhir bawa 3R kat sini
masa bulan 6 tahun lepas...
Itu pon masa office ummi ada buat program J-Robik kat situ..
Entri tentang itu ada di sini

3 Jun 2012 di Taman Tasek Merdeka

3 Jun 2012 di Taman Tasek Merdeka
Berjalan-jalan...berlari-lari...
Tengok2 air tasik...baling2 batu dalam air...
Tu lah aktiviti dorang hari tu...
Ok, jom kita layan gambar....

3R & Ummi

Kakak & Ummi

Abang & Ummi

Adik & Ummi

Bawak bekal bingka labu..hehe sempat berbingka sblm keluar

3R & Walid





Lepas dah puas berjalan & bermain di Tasek Merdeka,
kami teruskan destinasi ke pasar malam pulak...
Tempatnya tak jauh dari situ,
di Stadium Tan Sri Hj Hassan Yunus
atau lebih dikenali penduduk setempat sebagai Stadium Larkin..




Itu gambar2 yang sempat ummi ambik kat sana...
See...si bujang sorang tu tengah sedap landing
ngan walid dia...
Akibat kepenatan bermain kat Taman Merdeka lah
konon tu sampai tertidur...

Bila hari dah semakin senja & menghampiri maghrib,
Ummi & 3R melepak dalam kereta je
sementara tunggu walid settle kan beli makanan
dan beli apa2 yang patut kat pasar malam tu...

leka dengan mainan baru beli kt psr malam
Selesai urusan di pasar malam,
singgah solat maghrib dan melayan tekak walid pulak...
Walid ni memang penggemar makanan2 ala Timur Tengah ni..
Nasi Arab di Restoran Al-Hanin memang kegemaran dia...
So singgah la situ beli makanan utk walid & 3R...
Ummi & bibik dah settle beli makanan kat pasar mlm tadi...
Oh ye, restoran ni terletak di Larkin Idaman,
bersebelahan je dengan tapak pasar malam tu...

3R & Ummi

tengok tv






 Ok, selesai semua urusan,
kami pun pulang....
Walaupun tak berjalan sakan sangat minggu ni,
tapi keseronokan tetap terasa...

test keretapi baru...beli kat pasar malam
Ok, sekian saja diari kami untuk minggu ini...
Jika dipanjangkan usia,
kita ketemu lagi di lain entri ye...
Wassalam!!!

13 comments:

Ena's Palace said...

hepi je tgk 3R ni...riang ria bersama bertiga..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bestnya jalan2 dgn keluarga :)

mama arra alisa said...

salam... memang cutelah 3 R ni tapikan lagi comel kalau 3 R tak hisap puting...... jangan marah ya ummi 3R...

haCks aYeiN said...

Ummi slh type date eh.. Bru jan.. Npe sudah dec 2013..? Hehe

Fifi Nadhrah said...

dapat jalan2 macam tu pon anak2 da seronokkan.. 3r cute..

citarasa rinduan said...

keretapi tu nampakkan 3 R sehati sejiwa bsama walid

ps;
ummi 3R sayang.. pasti typo tarikh tu..

UMMI 3R said...

susah jugak kadang2 ena...bila dh biasa sgt bertiga kadang2 sampai tak pandai bergaul dgn org lain...

UMMI 3R said...

W'salam sheila...jln dekat2 jb je sis..setakat ni belum berkesempatan nak bawa 3R mkn angin jauh2

UMMI 3R said...

hahaha...betul tu mama arra alisa...mmg betul pon, kdg2 bile dh melaram cantik2, puting tu yg buat spoilt..hehehe

UMMI 3R said...

ngehehehe ha'ah la ayein..tersalah le pulak..dh betulkan dah... :)

UMMI 3R said...

ye sis..dorg ni asal bawak jln2 naik kereta dh seronok sgt dh bagi dorg...tak kisah la ke mana lokasinya..

UMMI 3R said...

kikiki...ni le akibatnye bila update blog mase waktu rehat kat office...asyik nak cepat jek..hihihi..thanx sis,dh betulkan dah

zul zack said...

Terima kasih Puan di atas perkongsian menarik ini. Restoran Al HAnin kini telah berpindah ke Taman Nusa Bestari.... jemputlah datang