Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

15 January 2013

CERITA HARI MINGGU : 3R KE HOSPITAL REGENCY

Alhamdulillah...
Bertemu lagi kita di entri yang baru...

Minggu ni aktiviti kami tiada yang istimewa..
Hari minggu dihabiskan bersama keluarga sahaja...

Hari Sabtu 12/1/2013,
Ummi & 3R bersantai-santai di rumah Tokpa lagi..
Sementelah walid 'menebas' bersama klien-klien nya..

3R bersama sepupu di rumah Tokpa
Sepanjang Sabtu tu aktiviti kami hanya merehatkan diri..
Walid bagi jugak keizinan utk ummi ke mana2 bawa 3R,
tapi bila berjalan tanpa suami di sisi ni
macam tak best lah...
muahahaha!!!! geli tak dengar ayat tu...





Esoknya, 13/1/2013...
Rancangan awalnya nak mengemas aje...
Mengemas barang2 utk pindah ke kediaman lain...
3R pon pagi2 dah bangun...
Bangun pagi---->susu---->mandi
pastu dok layan tv aje lah...

tengah tengok cite Zou @ Disney Channel

Tapi pagi tu,
dapat pulak call dari adik ipar..
Adik ipar yang dimaksudkan ialah adik kepada walid..
Sharifah Mastura namanya,
kami panggil dia Dek Mas...

Pagi tu dapat tau yang anak Dek Mas yang bongsu,
Muhd Syauqi Fayyadh patah tangan
dan dimasukkan ke Hospital Regency, Masai...
Terperanjat jugak la dapat tau cerita tu
sebab si Baby Coki (panggilan 3R untuk Baby Syauqi)
ni baru je umur 1 tahun...
Bila dengar budak umur 1 tahun patah tangan
macam seram la pulak...
Lagi seram bila Dek Mas cakap tangan Syauqi
kena operate utk masukkan wayar kat tempat yang patah tu...

3R & Baby Coki...masa ni 3R umur 1 thn..Baby Coki 6 bulan

3R & Baby Coki (tshirt kuning berdukung)..gambar raya 2012
 So pagi Ahad haritu kami pun melawat baby Coki
di Hospital Pakar Regency, Masai JB...
Hospital ni adalah hospital di mana 3R dilahirkan...
Hehehehe...
Ummi pon biasalah kan...
Mulalah perasaan ni jadi ngada2 sket..
Mulalah dok teringat kenangan2 lama
masa nak mendapatkan 3R dulu...
rasa macam baru je pergi-balik hospital ni dulu...



Hihihi...lalu pulak kat Ward 2B & Nursery..
Wad tu lah tempat ummi bermastautin dulu...
Masa bleeding dok wad tu,
masa early contraction dok wad tu,
masa bersalin kat wad tu...
Nursery's ward 3R pon kat situ jugak...


Ni lah dia si Baby Coki...
Alkisahnya, main lompat2 atas katil dgn abang2,
tersalah landing sampai tangan terlipat ke belakang...

3R muka cuak tengok tangan Baby Coki berbalut

Selesai melawat Baby Coki,
kami pon balik...
Lepak sekejap kat lobby hospital
sementara tunggu walid ambil kereta kat car park..







Memandangkan dah tengahari,
dan masa keluar rumah tadi tak sempat singgah sarapan,
kami singgah lunch pulak di Senibong...



kakak
Lepas makan nak terus balik rumah,
tup2 walid dapat plak call dari klien dia,
ajak jumpa kat Mc'Donal Perling Mall...
So daripada Senibong,
kami terus berdesup ke Perling pulak...
3R yang bangun awal pagi dah bergelimpang tido dalam kereta...

Sampai Perling Mall,
walid berdiskusi dengan klien dia kat Mc'D,
ummi & 3R mula2 lepak dalam kereta je
sebab masa sampai tu kakak & abang masih tido...

Bila semua sekali dah bangun,
kami berjalan2 cuci2 mata je kat dalam mall tu...
Mall ni kecik je,
dan takde apa yang menarik sangat dalam ni...
Ummi pon sebelum2 ni entah berapa kali je
pernah jejak kaki kat sini...



Ok...itu je diari kami sekeluarga utk minggu ni,
petang tu sampai ke malam 
kami berehat-rehat di rumah aje...

Perancangan asal macam nak keluar jugak malam tu,
cadangnya macam nak ke pasar malam...
Tapi 3R tiba2 nampak macam tak berapa sihat...
Tiga2 hidung berair
macam tanda awal nak kena selsema...
Sebelum melarat,
better dok rumah je lah..

Ok lah...
Jumpa lagi di lain entri ye...
Wassalam...

 
 
 

7 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, kesiannya baby choki tu. habis patah tangan kena masuk besi. kita yg besar bukan main takut lagi. camne ntah keadaan budak kecik kan. kesiannya dia...

mamafarah4 said...

ngerinya tgk baby Choki tu...tulah kadang2 kemalangan tidak mengenal usia..
apapun tomei2 la kembar3 ni..siap pakai spek lagi..huhuhu

Anonymous said...

ADIK TUE MATA DIE JULING SKIT YE... TP STILL CUTE!!!

UMMI 3R said...

w'salam sheila...tu lah,ngeri kan..lagi plak bile budak kecik cmtu yg kena...

UMMI 3R said...

ngeri kan...tu lah,budak2 tgh lasak camni mmg kena extra care sket...3R ni pon same, bab2 memanjat,melompat sana sini mmg favourite dorg sgt...kena sentiasa perhati

hahaha...walid & ummi kan rabun & pakai spec,dorg pon sebok nak ber spec jgk...

UMMI 3R said...

ye betul...mata dia juling sket especially bila mata dia merenung & fokus pd sesuatu benda...

citarasa rinduan said...

mmg rindu regency.

kngannnn

dikk.. harap sis masuk situ dan bw pulang bb y sihat.. amin.
isyallah... jika ada izinNya..