Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

27 January 2012

MISTERI TAPAK KAKI KECIK


Errkkk!!!!!
Apakah itu????
Ya...itulah laptop ummi!!!!

Oppsss sebelum tu, Assalamualaikum kepada pembaca sekalian....
Fuhhh...dh berapa bulan agaknye blog ni terbengkalai ek??
Ni dah bukan tahap bersawang lagi...
Rasa nye dah nak reput dah....

Minta maaf la semua ye...
Bukan sengaja ummi nak biarkan blog ni terbarai macam ni....
Banyak sebenarnya perkembangan2 3R yang ummi nak update..
Tapi tengoklah gambar kat atas tu...
Itu adalah laptop yang selalu ummi gunakan untuk mengemaskini blog...

Kali terakhir ummi gunakan lappy tu adalah pada suatu malam tu
yang ummi sendiri dah lupa tarikhnya...
tapi yang pasti pada penghujung tahun 2011...
Malam tu ummi melayari internet macam biasa...
Lokasinya di atas katil dalam bilik ummi...
Tengok fb, tengok youtube, google itu ini, cari resepi...
Bila malam dah agak lewat, mata pon dah ngantok..
Lalu ummi pon shut down dan terus tidur...
Laptop tu pulak ummi biarkan dia ternganga kat atas lantai bilik...

Keesokan paginya, ummi pon meninggalkan rumah utk keluar mencari rezeki..
Hehe..pergi kerja la tu...
Petangnya bila balik rumah,
laptop tu berada di tempat yang sama jugak...
Tak ada kesan telah beralih atau telah diusik...
Hmmm ok la tuh...

Dan bila malam menjelma,
tatkala 3R dah tidur....
macam biasa lah, ummi pon capai laptop utk mulakan rutin biasa...
Dan bila swich on aje.......
Huwwaaaaa!!!!!!!


Skrin nya dah jadi macam tu!!!!!
Nak nangis tau!!!!
Tanya2 dengan bibik....
Bibik kata : TADI SIANG ANAK-ANAK ADA MASUK KE BILIK

Hasil siasatan oleh CSI ummi mendapati....
~kat cermin skrin tu ada bekas tapak kaki kecik~
Sangat comel kesan tapak kaki tu....grrrrrr


Antara tiga orang ni...
tak tau la siapa punye kerja yang pijak laptop ummi...
Seorang?? Dua orang?? Atau ketiga-tiganya sekali...

Kini, pasrahlah ummi...
Laptop tu tak bole dugunakan lagi selagi tak dihantar repair...
Tanya punya tanya, kos repair dalam 6-7 ratus...
Gulp!!!! Nanti dulu la....

Untuk entri ini, ummi gunakan komputer kat office..
Kebetulan hari ni hari Jumaat 27/1/2012...
Waktu rehat tengahari lama sikit, so bole la curik2 masa update blog...
Takut plak nanti orang ingat blog ni dah tak wujud lagi...

Hehehe...jangan risau ye!!
TRIPLETSTORY masih wujud lagi..
cuma tak seaktif dulu...
Insya'Allah ummi akan sentiasa update perkembangan terkini nanti ye...
Awal2 tahun ni, ummi agak busy sket...
Maklum la kerja di bahagian Kewangan...
Awal2 tahun ni memang kesibukan tu lebih dari biasa...
Bila ummi dah tak busy nanti,
ummi akan curi2 update blog kat opis time lunch hour nanti ye...

Ok, kita jumpa lagi nanti dengan ceritera2 terbaru ye....
Tata...