Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

23 November 2012

LEGOLAND MALAYSIA


Haihhh...
Orang2 dari utara, barat, timur
rata-ratanya semua dah sampai ke Legoland...
Awal2 pembukaan dulu,
kemain meriah ummi tengok kat fb masing2,
semua dok post gambar pi Legoland...

Kita yang duduk 'tepi hidung' ni baru jejak ke LL ahad lepas..
hihihi...
Jarak antara LL dengan rumah kami dekat je,
dalam 20-25 minit perjalanan je...
Jika diizinkan Allah,
hujung tahun ni kami akan berpindah ke kediaman baru,
haaa rumah baru nanti lagi dekat dengan LL,
dalam 10 minit perjalanan je...

Hari Ahad 18/11/2012 haritu,
ke Legoland lah kami sekeluarga...

Sebenarnya plan nak ke LL tu dari hari Sabtu lagi...
Konon-kononnya nak ke LL petang2 sikit,
biar cuaca redup & tak berapa panas sangat...
Tapi kat kawasan JB ni tiap2 petang memang hujan...
Petang Sabtu tu kami keluar rumah jam 3 lebih,
elok sampai je kat kawasan Perling (kawasan berhampiran Nusajaya),
hujan pun turun dengan selebat-lebatnynya....

Terpaksalah batalkan hasrat ke LL Sabtu tu...
Untuk tidak menghampakan 3R,
terpaksalah kami melencong ke Aeon Bukit Indah...
Sudahnya melepak dalam tu sampai hujan berhenti..
Sampai lewat petang jugaklah kat situ.. 

Esoknya, Ahad 18 Nov,
pagi-pagi lagi dah siapkan 3R...
Takut rancangan ke LL tergendala lagi dek kerana cuaca...

Alhamdulillah, cuaca sangat baik pagi tu...
Sesampainya di LL kami sarapan dulu di KFC..
KFC tu letaknya di Medini Mall,
dalam kawasan LL tu jugak..


Usai bersarapan & mengalas perut,
cuaca mula mendung...
Dan tak sampai 5 minit,
titis2 hujan mula membasahi bumi...
Alahaaiiii....

Kami berteduh dulu di Medini Mall
 sementara menunggu hujan reda..
3R mula kebosanan dan dah mula tak reti diam....

 Alhamdulillah, pagi tu hujan sekejap je,
ada la lebih kurang 10 minit...
Lepas tu cuaca terus kembali cerah...
Apa lagi...kami pon terus berdesup masuk ke LL


Sedikit info bagi mereka yang nak tahu tentang tiket...
Untuk 3R, mereka boleh masuk percuma
sebab tiada bayaran masuk dikenakan utk bayi dari 0-2 tahun..
Untuk ummi, walid & bibik,
kami beli Annual Pass...
Annual Pass ni dikira berbaloi utk kami
yang tinggal berdekatan dengan LL...
sebab boleh masuk ke LL tanpa had dalam tempoh setahun...
Utk maklumat tentang harga tiket,
boleh rujuk di sini ye...

Ok, jom layan gambar2 kami di LL..

Bibik Yaya






berebut nak masuk dalam lubang ~ klik di sini ~


Raniya

Raiyan

Raiyna


Kunjungan pertama kami hari tu sekejap je...
Lebih kurang 3 jam je...
Sebab tengahari tu cuaca tersangatlah panas terik...
So tengahari tu kami pon balik...
3 jam tu pon tak sempat pusing habis sebenarnya,
sebab tempatnya tersangat lah luas....

Seronok sungguh 3R,
sepanjang perjalanan balik asyik bercerita pasal YEGOYAND (Legoland) je..

4 hari selepas tu,
iaitu hari Khamis 22 Nov 2012,
kami ke LL lagi...
Kebetulan pulak,
negeri Johor bercuti sempena
Hari Keputeraan DYMM Sultan Johor...

Awal2 lagi 3R dah cakap nak naik train...
Hari tu masa first time pergi tak dapat naik,
sebab terlalu ramai org beratur,
malas plak nak que panjang2 camtu...
So nak tak nak,
kunjungan kali ni terpaksa jugak la tunaikan hajat dorg

dalam train

Kunjungan kali ni seronok sket,
sebab cuaca tak panas,
redup dan berangin je...
Lagipon tak ramai sangat orang kali ni...
Agaknya sebab negeri Johor je yang cuti...


Hari tu kami dapat cuba macam2 games & aktiviti kat situ...
Memang seronok sangat walaupun ada certain games
yang kena beratur panjang & menunggu lama...

3R ketika beratur tunggu turn nak naik menara berputar




Daripada pukul 10.30 pagi,
pukul 2.45 petang baru kitorang balik,
tu pon sebab 3R dah kepenatan & mengantuk....

Masuk je dalam kereta semuanya pengsan...
Petang tu dorg bantai tido dari pukul 3
sampai la ke pukul 6...
Hamboiiii lepak betul....

Minggu depan rasa macam nak pergi lagi...
nantikan entri seterusnya ye...
Jumpa lagi...tata!!!!

13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak,bestnya dapat bawa baby kembar 3 ni pergi LL. comellah anak2 akak ni :)

Mama Kembar 3 said...

bestnyaaa! tringin nak pi jugak, tp kena kumpul duit dulu nih hehe

Nana Hashim said...

annual pass tu bpe rm kak?

Fifi Nadhrah said...

bestnye legoland.. kalau saye duduk dekat.. saye pon nak beli annual pass..

Citarasa Rinduan said...

seriusss

sis belum smpai lagi.
nusajaya pun lum jejak.
hahhaha

nanti kesana. nak singgah umah baru lind..
heheh

Sharifah Nadzarah said...

wah best2..sy pon lom sampai..w/pun dok jb..hehehe..

UMMI 3R said...

Wa'alaikumussalam sheila...ala ni pon sbb rumah dekat je shheila...kalau jauh rasenye kitorg x sampai gak..nak bwk 3R p zoo melaka tu pon x sampai2 lagi...hihihi

UMMI 3R said...

takpe mama..klu gi skrg pon x best sbb ade certain tempat yg belom siap...waterpark dia pon thn depan baru siap...tunggu semua skali dh siap baru berbaloi bawak 3 hero kembar tu...

UMMI 3R said...

nana...skrg harganya rm275 utk dewasa...akak beli annual pass ni masa legoland buat promosi dulu, rm195 je..

UMMI 3R said...

betul fifi..duduk dekat baru berbaloi beli annual pass...kalau duduk jauh rasenye rugi sket la...

UMMI 3R said...

hehehe...almaklum la bisneswoman, mmg la sentiasa busy kan kak ayu? sesekali bwk la umai jln2 area sini kak...Hello Kitty Themepark tu pon dh siap, sure ank dara akk tu suka...

UMMI 3R said...

hehehe...takpe, tunggu thn depan je sis bila waterpark dah siap...waterpark dh siap sok lg best

Suhailah Nor Asim said...

Salam. Mari menginap di Sufie Homestay Johor yg harga sgt berpatutan dan hnya 20min shj ke Legoland. Layari blog untuk maklumat lbh lanjut http://sufiebiz.blogspot.com