Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

09 November 2012

KAKAK BERTOCANG

Bagi yang selalu mengikuti perkembangan 3R di fb ummi,
mesti ramai yang dah tau pe'el si kakak ni...
Dia ni tak suka ikat rambut...

Usah kata ikat,
letak la reben ke, klip ke, headband ke...
Jangan harap dia nak pakai....
Kalau pakai pon ade la tahan dlm 2-3 minit...
Pastu dah sebok soh bukak...

Kadang2 bila ummi upload gambar 3R di fb,
dan bilamana si adik rambutnya bertocang,
orang mesti tanya kenapa tak ikat rambut kakak sekali?
Biasa la, kembar ni selalunya mesti sama kan...
Dan terpaksa la ummi explain yg si kakak ni tak suka ikat rambut...
Dia lebih suka free style gitu...

Kat bawah ni antara gambar2 yg pernah ummi muatkan di fb
dan ada yang komen kenapa kakak tak ikat rambut...
huhuhu....





Akhirnya petang semalam ummi berjaya menocangkan dia...
Sambil2 duduk layan Upin Ipin tu...
Amik getah...sauk rambut dia...nahh!!!!


2-3 minit lepas tu dia dah mula resah...
Tangan tu dah mula cuit2 tocang dia...


Hahaha!!
Terus je ummi alihkan perhatian dia...
Ajak la dia main apa2 semata2 nak bagi dia leka
dan tak sebok nak bukak tocang dia...

Wahhh...hari ini dalam sejarah!!!
Sudahnya sampai ke malam kakak bertahan dengan tocang duanya tu..
hihihi pasni kita boleh tocang selalu ye kakak!!!



Ok lah..
Itu saje entri kali ni...
Jumpa lagi, bye!!!



9 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh comel kakak bertoncang...sweet jer...

Ibu Kembar said...

comeyyy sama la perangai ngan ank sulung saya....last2 baru nie potong pendek rambut...

Nana Hashim said...

btol3...comel

PutriesNoora said...

comelnya kakak!!!baru la kemas dan cute=D

Citarasa Rinduan said...

wahhh
kakak dh bjaya atasi masalahnya..

hope lps nie dia terus selesa

Bonda Ryan said...

kakak nih orgnya petite jer..adik macam lampai jer dari kakak :)

Mama Kembar 3 said...

comey laa kakak bertocang

Huszaini Haron said...

sama aaa samaa dengan Auni Auni Auni!! hehehe kembar seiras tapi peel tak kembar kan! hehehe

UmmiAbi said...

Kakak ni muka sejuk je kan...? Comey sgt...