Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

24 October 2012

TERIMA KASIH KLINIK KESIHATAN TEBRAU

Pagi semalam bawa 3R ke Klinik Kesihatan Tebrau
utk pemeriksaan rutin di usia 2 thn 2 bln...

Last bawak dorg dulu masa 15 Ogos...
Ceritanya ada di sini...

Pagi tu semuanya liat nak bangun pagi...
Maklum la kan,
selalunya pukul 9-10 pagi baru bangun...
Hari ni kena paksa bangun pukul 7,
haahhh amik kau!!!
Terkulat-kulat muka masing2...

sebelum keluar rumah

Kami sampai di klinik seawal jam 7:45am...
Mak aihhh sampai2 je orang dah ramai...
Dapat giliran no. 17...





Hehehehe...
Semalam 3R gi klinik pakai tshirt yg ada nama..
Ummi saje pakaikan dorg macam ni,
sebab biar nurse2 senang nak kenal
yg mana satu kakak,abang & adik...
Kalau kat klinik ni nurse2 tak panggil 3R
dengan nama penuh dorg...
Nurse2 biasanya akan panggil kakak,abg,adik...
Maklum la kan nama penuh dorg ni
ejaannya lebih kurang & mengelirukan...
Jadi nurse lebih suka panggil kakak,abg,adik...
Bila pakaikan tshirt ni,
senang le nurse kenal...
Dan ummi pon tak le penat nak menjawab
pertanyaan2 orang yg mana satu kakak,abg,adik...



Kunjungan ke klinik kali ni agak sentimental sket..
Sebabnya...
Ini merupakan kunjungan terakhir 3R ke klinik ni...
Hadoiii sedih la pulak...
Dari dulu lagi 3R check up kat sini...
Nurse2 pun semua dh kenal...
Kalau datang check up time dekat2 nak raya,
mesti 3R akan dapat duit raya dr nurse2 tu...
Punyalah baik nurse2 tu sampaikan siap jemput dtg rumah lg..
Gambar kat bawah ni masa kami pergi open house
dan birthday party anak salah sorg nurse kat situ...


Lepas ni 3R dh tak check up kat sini lagi...
Pasni 3R akan check up di Klinik Kesihatan Jln Abd Samad JB...
Sebabnya, tak lama lagi jika dizinkan Allah,
kami sekeluarga akan pindah rumah...
Jadi kami terpaksa memilih klinik yang berdekatan
dengan rumah baru nanti...

Sebenarnya 3R masa baru lahir dulu memang
check up di Klinik Jln Abd Samad tu...
Sampai umur dorg 5 bulan jugak la rasanya check up kat situ...
Lepas tu klinik tu ditutup sementara,
dan kami pon dirujuk ke Klinik Kesihatan Tebrau...

Temujanji yang berikutnya pada bulan mac 2013 nanti
di Klinik Jalan Abd Samad...

Urusan check up semalam selesai pada jam 9.30 pagi...
Sebak pulak masa bersalam-salaman dengan nurse2 kat situ...
Nurse2 siap cakap "ala rindu la nanti kat si kembar"...
Siap ada yang pesan "kalau senang2 bawak la kembar jln2 kat sini"

Hihihi...Insya'Allah,
ummi takkan lupa jasa2 nurse tu semua...
Walaupun lazimnya org selalu cakap nurse2 gomen ni
tak mesra, kasar, garang,
tapi bagi ummi tanggapan tu sangat TIDAK TEPAT...
Tak tau la kalau dekat tempat lain,
tapi nurse2 di Klinik Kesihatan Tebrau ni
melayan kami dengan baik sekali...
Daripada yang berpangkat rendah,
sampailah ke Matron nya,
semua baik2 belaka...
Terima kasih semua!!!
 
Sebelum balik semalam,
sempat bergambar dengan salah sorg nurse kat situ,
Hajjah Badariah namanya...

Ok jumpe lagi di lain entri ye...


3 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, mesti sedih nurse2 situ takdapat jumpa lagi 3R. bestnya dapat anak kembar 3.. susah tak nak jaga? sheila ada juga 2 pasang anak buah. kembar perempuan. hee :)

*alhamdullilah, rezeki daripada Tuhan dapat pindah rumah.

genuine1224 said...

wahh..best eh buat baju camtu..senang nak kenal

Citarasa Rinduan said...

cantik klinik tiram.. dulu xmcm nie..

sure kembar akn rasa lain bila ke klinik y baru. lawanya bj 3R