Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

07 September 2012

SAMBUTAN HARI LAHIR YG SEMPOI

Alhamdulillah...
Syukur ke hadrat Ilahi di atas 
pintu rezeki yang dibuka seluas-luasnya utk kami sekeluarga..

Untuk sambutan ulangtahun ke-2 kali ini,
kami tidak mengadakan sambutan yg istimewa,
tiada majlis keraian, tiada jemputan, tiada party...

Untuk tahun ini, 
kami memilih utk mengadakan doa selamat & kesyukuran
bersama pelajar-pelajar tahfiz 
di salah sebuah sekolah tahfiz di Kota Tinggi, Johor.

sambutan untuk tahun ini sederhana saja...
Hanya majlis kecil-kecilan utk keluarga terdekat sahaja..

Ok,untuk entri kali ni...
meh la ummi cerita sikit sedutan demi sedutan
tentang sambutan birthday 3R...

Pada tanggal 19 Ramadhan 1433,
iaitu menjelang jatuhnya hari lahir 3R dalam bulan Islam..
Waktu tu jalan2 di bazar Ramadhan,
terpandang la satu gerai yang jual kek comel2...




Sewaktu birthday sebenar mereka
pada 29 Ogos 2012 pulak,
sambut di kalangan keluarga terdekat je..
Kek pon beli yang ready made kat Secret Recipe jek...

Papa datang sambut birthday cucu2 nya



Beberapa hari lepas tu,
beli pulak butter cake utk dorang..
Kali ni kami main hias2 kek sendiri...
Beli butter cake, whipping cream & smarties...
Pastu main tabur2 je buat hiasan ikut suka..kikikiki
3R pon bukan main seronok tolong ummi menghias kek..




Beberapa hari selepas tu pulak,
potong kek lagi...
Kali ni kek sepecial sikit...

Ummi tempah kek khas bertemakan Baby Tv...
Bagi yang belum sedia maklum,
Baby Tv adalah salah satu dari siaran tv
kanak-kanak yang disiarkan di channel Astro 618...



3R ni memang peminat fanatik Baby Tv..
Kalau kat rumah tu,
celik mata pagi2 je dah sibuk soh bukak Baby Tv..
Dalam banyak2 karektor kartun kat Baby Tv tu,
yang paling mereka suka ialah
Charlie ( Charlie and The Numbers )



Oliver ( Oliver Discoveries ) 

 
Ehehh...yang biasa tengok Baby Tv
mesti dah biasa dengar watak2 tu kan...

Ok, inilah kek Baby Tv untuk 3R...





Oppsss belum habis lagi!!!
Ada kek lagi...
Kek yang satu lagi tu beli masa pergi 
bercuti di Le Grandeur Hotel hari tu...

pacak lilin banyak2 sebab takut masing2 berebut nak tiup


Ok....
Sekarang mari kita saksikan gambar2 mereka 
di sepanjang "bulan harijadi" dorg ye...hihiiii







Ok lah ye...
Kita berjumpa lagi di lain entri ye....
Tataaa....

5 comments:

Mrs Hafidz'joo'Din said...

So sweetttt!

angahMia said...

Shomelll...

pnsusu said...

Alahai manisnya 3R..happy birthday anak soleh n solehah..amin

Nana Hashim said...

happynye 3R

Buaian Berendoi Berhias - Majlis Cukur Jambul & Akikah said...

comelnyer...happy belated birthday triplets!!!!