Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

26 September 2012

OH MY MAKE-UP

Huhuhu...
Sedih tengok barang-barang make-up ummi sekarang..
Yang dah tercabut,
yang dah terkopek,
yang dah terbarai...semua ada

Nasib baik la barang2 make up ummi semuanya
jenis yang basic aje...
Eye shadow pon jenis yang warna-warna pastel je,
tu pon jarang guna...
4-5 tahun lepas rasanya last beli benda2 tu semua...

Sekarang ni, dua orang anak dara tu dah pandai
nak melaram & bermake-up...
Bila tiga-tiga dok senyap je dalam bilik,
dah tau la tu apa projek dorang tengah buat...

Memang takleh dah display barang2 make-up kat atas meja solek..
Bukan takat barang make-up,
bedak talkum, deodorant, perfume...
semua jadi bahan ujikaji dorang...

kakak

abang & adik kantoi main deodorant belakang langsir

ok good...letak deodorant kat pipi

bergabung dengan adik tenyeh deodorant kat muka

adik

adik lagi

muka ummi pulak jadi mangsa

demam2 pon jadik ye kakak

kakak

ini cat ke kapor?? bedak tuan....
Haihhh ni la aktiviti kegemaran dorg sekarang...
Takpe la nak,
biar la lipstik ummi patah riuk,
blusher ummi hancur berderai,
eye shadow ummi berkecai...
Tapi ummi relakan je lah demi kreativiti 
dan pembelajaran anak-anak ummi....

Takpe lah,
nanti pandai-pandai la ummi buat muka kesian kat walid...
kikikiki...


11 comments:

genuine1224 said...

kehkehkeh..habis dgn boboy skali make up ye..budak nak besar , gitulah kan..

Bonda Ryan said...

hihi..comel!! saya takde anak perempuan pun gini jugak kak..hew3!!

Nana Hashim said...

KEKEKE..SKALI NGN UMMI PUN JD MANGSA...ADEH

pu3apis said...

baiknya umi dia..good2..kdg2 kita kena layankan budak2 ni kan :)..nk main becak,xder..main la makeup tu..hehe

pnsusu said...

Tepung gomak dah gayanya.....selamat ber experiment ya triple cute

UMMI 3R said...

hehehe..dorg buat ape2 pon mesti bergabung punye

UMMI 3R said...

hihi..ank lelaki ngn ank perempuan skrg same je lasaknye..

UMMI 3R said...

tu lah...habis coreng muke

UMMI 3R said...

betul tu putri, benda2 ni pon sbnrnye satu kaedah dorg belajar jgk...so layankan aje, hihihi

UMMI 3R said...

hehehe...

Anonymous said...

There are so many ways to use brick, block, slabs, rocks, gravel and other stone formations.
If you have lower defence you can survive as well, but it won't be as easy. Data mining is mostly a relatively new term that represents the process by that predictive patterns are made from information.