Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

06 September 2012

JALAN-JALAN MERDEKA

Seronok betul bila tarikh keramat 31 Ogos
tahun ni jatuhnya pada hari Jumaat...
Cuti straight 3 hari uols,
sape yang tak suka kan??

Ok, harini ummi nak update sikit 
pasal cuti merdeka haritu....

31 Ogos haritu kami bawa 3R makan angin...
Hahahaha makan angin la sangat!!!!
Destinasinya dekat je...
Lebih kurang setengah jam je dari rumah....

Kami sebenarnya dah banyak kali ke sini...
Masa 3R kecik-kecik dulu pun dah pernah ke sini...
Dulu Ummi pernah muatkan entri tentang itu



Kat atas tu gambar2 masa bawa 3R ke tempat yang sama,
rasanya masa tu umur dorang dalam 10 bulan...

Ehhh banyak sgt menceceh,
lupa lak nak bagitau kat mana tempatnya...
bersebelahan je dengan Airport Senai...

Kami check in hari Jumaat, 31 Ogos...
Pagi-pagi lagi 3R dah bangun,
sebab excited punya pasal...
Mana taknya, dari hari sebelumnya lagi
ummi dah cerita kat dorg nak pergi mandi kolam...




Tepat pukul 12 tengahari kami dah sampai hotel..
Satu bagusnya hotel ni,
guest boleh check-in seawal pukul 12...

 
 Sementara tunggu walid berurusan untuk check in,
kami pun jalan2 la kat sekitar hotel...




Masa tengah jalan-jalan tu,
ada pulak la sorang pelancong Korea ni 
sudah berkenan dengan si kakak...
Dah lama sebenarnya ummi perhatikan
dia suami isteri dok tengok2 kakak sambil senyum2...


Tup-tup dia datang dekat dan bagi 'hadiah' kat kakak...
Haahhh amik kau!!!


 Hadoiii la...si kakak tu dah la takut orang...
Jenuh ummi nak pujuk dia berhenti menangis...

Tak lama lepas tu kami pun check in masuk bilik...
Nama biliknya Melati Suite di tingkat 4...
Ok, meh kita tengok gambar bilik dulu meh...
Ni kira promosi pelancongan Johor jugak tau..hihi



 
Dan 3R pon dengan gumbiranya
menjadikan hotel itu macam walid mereka yg punya..huhuuu







 Tengahari tu suruh tidur,
sorang pon tak mau tidur...
masing2 dah sebok ajak mandi kolam...haihhh

Petang tu jugak terus bawak dorang ke pool...










Ummi tak dapat join mandi sekali
atas faktor-faktor wanita yang tak dapat dielakkan...
Maka jadi pemerhati je lah kat tepi kolam tu...

Sakan betul 3R bila dah jumpa air...
Yang paling 'hantu air' yang ini lah budaknya...

-

-

-

-

 
Berpuluh kali panggil suruh naik,
dorang semua buat dekkk je...
Sudahnya semua mandi tak hengat sampai kecut..

Begitulah aktiviti kami selama 3 hari kat sana...
Mandi..Mandi..Mandi dan Mandi...
Di samping tu sempat jugak la main bowling di Sport Centre,
dan bawa 3R main-main di Kids World..
Walid pulak asyik dengan aktiviti golfnya...




Hari Ahad, 2 September,
kami check out dan terus balik rumah...

Alhamdulillah, percutian yang menyeronokkan
sempena cuti Hari Merdeka
dan bersempena juga sambutan ulangtahun 3R...

~ Terima kasih walid di atas percutian yang menyeronokkan ini ~

4 comments:

Salmi Khairil said...

nampak seronok 3R bermain

Nana Hashim said...

geram tgk 3R

Ena's Palace said...

tomey2 la 3r nih...
beruntung ler ada peminat...dapat cop kat pipi lagik yer..

genuine1224 said...

syioknya mandi kolam.. dah besar eh 3r