Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

10 August 2012

KURUNG POKODOT YANG DIRINDU


Caakkkk!!!!!!! :-)
Hehehe...ni gambar mase Raniya & Raiyna umur 10 bulan..
Masing2 lom pandai jalan pon lagi mase ni...

Sebenarnya entri kali ni nak cerita pasal baju kurung tu..
Baju kurung pokodot tu baju kurung pertama mereka..
Ummi pernah muatkan entri tentang tu dulu....

Hari tu, kemas punya kemas,
maka terjumpa la balik baju2 tu dalam storage box...

ummi....baju baby!!!
Kata Kakak diikuti dengan ayat yang sama oleh Adik..
Si Adik tu mmg peel dia suka tiru & ajuk je apa yg orang cakap..
Riuh betul mulut si Kakak
yang asyik menyebut "baju baby..baju baby"

Kakak : Ummi...baju baby
Ummi : Tu kan baju kakak ngan adik masa baby

Ummi pun kirai2 la semula baju kurung tu...
Pastu saje2 la bagi anak dara 2 orang tu pakai...
Apa lagi....ummi pon mula lah,
haiii...susah betol jadi manusia berhati tisu nih...
Tengok kakak ngan adik pakai baju tu,
mulalah bergenang air mataku..hihiiii

Alhamdulillah...
besar dah anak2 dara ummi...
Dulu bukan main labuh baju tu..
Sekarang ni dh senteng dah, especially si Adik la...
Adik tu kan tinggi dari Kakak...
Sebab tu kesentengan baju dia lebih terserlah...


Tengah2 syok ummi ber photoshoot ngan kakak & adik,
si bujang sorang tu pon nak menyibuk jugak..
Alalalala kesian abang...
Ummi pon suruh la bibik salinkan baju abang,
pakaikan baju melayu dia..
Baju melayu tu tahun lepas punya,
tapi bukan untuk raya,
mak tiri ummi saja buatkan baju melayu utk dia...
So si abang tu pon tumpang melaram sekali la...










 
Haihhh..ape2 je lah nak...

2 comments:

emma said...

comeynye tgk si kembar tiga nihhh........

shaliza said...

comel:-)..ok apa senteng, tengah trend tu, tangan senteng sikit sekarang.