Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

30 August 2012

KISAH DI HARI JADI

Semalam balik aje dari pejabat...
Berdesuppp mandi & solat..
Pastu terus keluar bawak 3R jalan-jalan...
Jalan-jalan nak cari hadiah la kononnya...

Kami bawa mereka ke Aeon Tebrau City JB...
Nak bawak dorang cari hadiah di Toys R Us la kononnya..

Dalam perjalanan ke sana,
masa dalam kereta,
saja-saja la ummi tanya kat 3R...

Kite nak pergi beli hadiah birthday ni...
Kakak, Abang, Adik nak hadiah apa?

Kakak : Nak roti...
Abang : Nak puting...
Adik : Nak....(sambil berfikir) Vitagen




oppsss..tak nampak eh? kecik sgt eh?
Gambar2 tu takde apa2 pon...
Itu semua print-screen status dari facebook ummi...
Saje je nak selitkan kat sini... :-)

Hmmm...baru umur 2 tahun kan...
Masih belum faham lagi makna & konsep hadiah...
Bagi dorang, benda yang selalu kita belikan tu la
yang dorang nak...
Sebab tu la mintak roti, puting ngan vitagen je tu...
Sebab selalunya bila berjalan ke mana2 shopping mall,
benda2 tu lah yang ummi selalu belikan utk dorg...
hihiii.... 

Sampai je kat Tebrau City tu,
tempat pertama yang kami tuju ialah Toys R Us...
Ummi bagi kebebasan utk dorang pilih hadiah sendiri...
Maka berlegar-legarlah mereka bertiga dalam tu...
Pegang-letak...pegang-letak...pegang-letak..
Kami perhatikan aje...








Selesai beli hadiah,
singgah solat & makan...
Pastu lepaskan dorang dekat Playland pulak...



kakak

abang

adik

abang berebut nak main game...sampai nk gigit bontot adik..hadoii



Balik dari Tebrau City,
ingatkan nak singgah pulak Danga Bay...
Ooo ye,utk pengetahun penduduk luar Johor,
Danga Bay pada waktu malam 
ada macam2 permainan outdoor utk kanak-kanak...
So mulanya kami bercadang nak ke situ la,
nak bagi 3R menikmati hari lahir mereka puas2 la konon...
Tapi disebabkan cuaca malam tu gerimis,
maka plan ke Danga Bay terpaksa la dibatalkan...
Kami pun terus je la balik rumah...

Ok lah...
itu sajalah entri yang ummi nak update kali ni...
ehhhh jap jap jap!!!!!!
Cer tengok gambar kat bawah ni jap...


Hehehe...comel tak?
Itu sebenarnya hadiah dari bibik-bibik
iaitu Bibik Yaya & Bibik Dasem..
Bibik2 tu share duit belikan hadiah utk 3R...
Alahai macam sweet pulak...
Mudah2an Allah kekalkan hati mereka utk terus 
menyayangi 3R & melayan 3R dengan baik...

Oh ye, sebelum mengundur diri...
di kesempatan ini ummi nak ambil peluang
utk ucapankan ribuan terima kasih 
yang tak terhingga kepada semua
yg telah mengirimkan ucapan Selamat Hari Lahir
kepada Raniya, Raiyan & Raiyna...
Ada yang post ucapan kat facebook,
ada yang post e-birthday card,
ada yang komen kat gambar,
ada yang LIKE gambar,
ada yang inbox,
ada yang msj (family terdekat),
ada yang tinggalkan komen di blog...

Ummi terharu sangat...
Setiap ucapan & doa kalian utk 3R sangat ummi hargai...
Semoga Allah S.W.T qabulkan 
setiap doa2 baik kalian itu...

Print screen dari facebook
Jika ada kelapangan waktu,
ummi bercadang nak print out semua ucapan2 tu
dan dialbumkan
sebagai kenangan untuk 3R bila mereka besar nanti... 

Dan kepada yang tak meninggalkan ucapan sekalipun,
terutamanya kepada silent readers
atau silent followers,
Ummi tetap menghargai kalian....
Sokongan kalian terhadap blog ini saja 
telah meninggalkan sesuatu yang istimewa di hati ummi...
 
 TERIMA KASIH SEMUA...


5 comments:

('',)pzAEdy~ said...

so cute !!! happy birthday 3R !

PutriesNoora said...

cute sangat2!!happy besday sayang semua!!=D

UMMI 3R said...

Terima kasih :-) :-) :-)

UMMI 3R said...

Terima kasih Putri Noora... :-) :-) :-)

ibu eita said...

aku le tu silent reader...
selamat hari lahir budak3 hebat!