Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

18 May 2012

PUKUL 7 PAGI

Apa yang dilakukan oleh 3R setiapkali menjelang 7 pagi??

Haa...itulah punch line entri ummi untuk kali ni...
Saban hari,setiapkali bersiap-siap nak pergi kerja,
ummi akan bangun seawal jam 6.30 pagi...
Usai membersihkan diri & menunaikan kewajipan kepada-Nya,
pukul 7 pagi adalah waktu ummi bersiap2...

3R ni ada masa-masanya, pukul 10 pagi baru bangun tidur...
Tapi ada masa-masanya, pukul 7 dah bangun...
Kalau mereka semua bangun lewat,
maka dapatlah ummi bersiap-siap dengan aman..
Alaa bukan bersiap apa pun,
setakat pakai baju, pakai tudung, oles make up lebih kurang..tu je

Tapi kalau mereka bangun awal,
dan serentak pulak dengan masa ummi nak bersiap,
huhhh memang haru-biru le jawabnya....

Dulu-dulu masa dorang kecik & belum pandai mengacau..
setiapkali ummi bersiap,dorang akan tengok je..
Masing2 merenung, tak berkelip mata...
Tapi sekarang ni...
jangan harap la nak tengok-tengok aje.....
haihhh malas la nak cerita, tengok je la gambar-gambar ni...
errr..gambar2 ni sema masa dorg semua baru bangun tido,
so memang agak serabai sikit la wajah2 kesayangan hamba ni ye...









Ada masanya pulak,
bila "rasa ingin tahu" mereka semakin memuncak...
maka inilah jadinya...






Dan kadang2 bila suasana yang aman tiba2 bertukar menjadi kecoh..
maka begini pulak lah jadinya...
 
berebut compact powder...huwarrgghhhhh



Itulah rutin hampir setiap hari di waktu pagi...
Pagi2 lagi dah ada adegan menangis, menjerit, melalak...
tu yang kadang2 bila ummi dah pening melayan,
sudahnya pergi kerja 'muka bersepah' je tu....


  Huhuuiiiiii......

Ok lah ye,
nampaknya setakat ini saja entri ummi utk kali ini...
Jumpe lagi di lain entri ye...
Selamat berhujung minggu!!!!


12 comments:

PutriesNoora said...

tak menahan time sapu bedak dgn blusher tu...hahaha..nway ummi sangat cantik okeh..kalau make lagi..leh jadi model tudung terus=D

ADEEYA said...

Hehehe pandai tu pakai compact powder :)

NunAlifNunAlif said...

3R tomei...Ummi pon tomei!

amalza abdullah said...

x pe ummi, ini la saat terindah, kita enjoy saje..yg menengok mmg suke tapi yg menjaga pening gak hehe..tapi ape2 pun sweet sngt diorng ni

Hani Mirhani said...

umi x kalah...:D sentiasa comei..:D

eMMe said...

salam kenal, baru jumpe blog Ummi 3R, comel2 ur little triplet, geram2..ni mesti kembar seiraskan, 1 kantung kan?
saya bakal ibu kembar dua... tapi lain2 kantung, baru balik check up, harap2..kembar saya sihat...doakan saya...

UMMI 3R said...

tu lah putri...habis hancur lebur jadi nye brg2 make up tu...bercapok-capok muke masing2...uihhh takde lah putri...tu 'makan gambar' namanye...org skrg panggil fotogenik, dlm gamba je nmpk cantik, hakikatnya...nan ado!!! hehehehe....

UMMI 3R said...

hmmm memang kesukaan dorg compact powder tu...klu kat rmh tu habis segala teddy bear, baby doll dia ditepeknya ngn bedak tu

UMMI 3R said...

alaa nana ni...nana tu laaaagi comel..ape2 pon terima kasih ye nana,syukur Alhamdulillah dilahirkan sempurna & cukup sifat

UMMI 3R said...

betol tu amalza...peringkat umur mcm dorg ni, mmg tgh seronok melayan...lagi plak mcm2 benda dorg nk cuba..

UMMI 3R said...

ala hani...dlm gambar je nampak lawa...ape2 pon terima kasih atas pujian tu

UMMI 3R said...

salam kenal emme...terima kasih sudi baca blog ni...3R ni kembar tak seiras emme...kantung asing2...bukan setakat muka je berbeza...rambut, kulit, ketinggian, perangai...semuanye beza

Insya'Allah, saya doakan emme selamat melahirkan kembar yg comel, sihat & sempurna...skrg ni boleh tido & rehat puas2 ye...bile kembar dah keluar nanti, tak cukup tangan nk melayan..hehe