Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

11 May 2012

BEREBUT DUDUK DEPAN


Haaa...amacam??
Sendat tak kami semua dalam kereta??
Hmm kalau nak tau...
Inilah ragam 3R sekarang bila naik kereta...

Masing2 sekarang dah tak mau duduk belakang..
Semua berebut-rebut nak duduk depan...
Sudahnya...dua orang duduk atas riba,
sorang lagi duduk atas arm rest box kat tengah-tengah tu...
Bila dua orang lagi dipaksa duduk kat belakang,
masing2 akan menangis macam kena cubit...
Hohh!!! Sudahnya semua duduk depan...

Tapi kebiasaannya..
Ummi hanya benarkan tiga-tiga duduk depan utk perjalanan yang dekat..
Jalan-jalan area JB je boleh lah...
Kalau perjalanan yang jauh,
maka nak tak nak yang dua lagi tu kena jugak duduk belakang...

Kebiasannya, si adik la yang paling suka duduk bertenggek kat tengah2 tu...
Bila dah penat dia melentok-lentoklah kat bahu walid dia...




Tapi kadang2 ikut siapa sempat je...
Siapa yang lambat conquer riba ummi,
orang tu lah yang terpaksa duduk tengah-tengah...



 Tapi bila masing-masing dah mengantuk & kepenatan,
tau pulak masing2 cari port landing kat belakang...

Kakak

Abang

Adik
Gitulah ragam mereka sekarang...
Senang-lenang lah bibik berdua tu duduk kat belakang sekarang...
Sebab anak-anak semua duduk kat depan dengan ummi...
Kadang-kadang bila jeling ikut cermin depan,
bukan main tersenggok-senggok bibik membuta kat belakang...
Terlentok-lentok kepala....
Hamboiii...dah macam boss gitu!!!

Memang perlakuan ni sangat bahaya...
Especially jika emergency brake atau berlaku sesuatu...
Semoga Allah sentiasa memelihara setiap perjalanan kami,
dan sentiasa melindungi anak-anak & keluarga kami...
Aamin....

3 comments:

@e_da said...

memasing berebut ummi.. so cute.. bibik lak leh tido ya... ehhe

mama pipie said...

seronok baca telatah kembar ni.. best kan ada anak kembar ni esp bila dh besar camni

obat tradisional jantung said...

wah