Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

13 March 2012

DARI LOPAK AIR KE SWIMMING POOL

Kejadian ni berlaku pada petang Jumaat 9/3/2012 yang lalu...
Petang tu macam biasa,
ummi & 3R jalan2 kat basement parking rumah kami...
Memang tiap2 petang macam tu lah rutinnya...
Jalan-jalan ambik angin sambil melihat gelagat 3R berlari-lari...

Petang tu keseronokan 3R berganda-ganda..
Tak pernah anak-anak ummi seseronok itu...
Sebabnya???
Nak tau sebabnya????
Huhhh...tengok je la video kat bawah ni...

video

Adoiii laaa....
Kotor la air tu anak-anak oiiiii...
Nasib baik walid takde masa tu...
Kalau tak jangan harap la kamu semua nak cepuh2 air tu...
Errrr kepada habibi a.k.a incik suami,
kalau walid terbaca entri ni....mahapkan ummi dr ujung rambut sampai ujung kaki ye...
kikikiki......
Alaaa sesekali nak bagi dorang meneroka dunia mereka sendiri...
Tapi walid jangan risau,
lepas tu ummi terus bawak 3R naik basuh tangan & kaki semua...
Sental ngan dettol lagi tau... 

Disebabkan kesian kat 3R yang kemaruk sangat nak main air,
dan disebabkan keadaan baju yang dah basah lencun,
maka ummi pon bawak la dorang ke swimming pool...
Pool tu tak jauh, dalam kondo tu jugak....

Hahhhh nak sangat main air kan???


Bukak baju, bukak diapers...
Lepaskan kat dalam pool...hihihi
 

 Tempat dorang mandi ni pool utk kanak-kanak...
Airnya takat paras pinggang dorang je....
Amboiii sakan anak-anak ummi tunjuk skill berjalan dalam air...

Kakak

Abang

Adik

Petang tu mereka bermaharajalela dalam air...
Kebetulan pulak petang tu langsung takde orang...
Dorang adik-beradik je lah yang conquer satu kolam tu...





Baru 15 minit berendam, si Adik dah menggeletar dagu...
Dah dik....cukup la tu...
Lagipon adik tu bukan boleh lama2 sangat dalam air...
Dia tu sensitif sikit...


Maka adik pon jadi lah orang pertama yang naik dulu..
Kalau ikutkan dia, haram dia nak naik...
Lagi pulak tengok kakak & abang tengah syok berendam....

Adik yang kesejukan
Tak lama lepas tu...
Kakak pulak dipaksa naik....


Bila Kakak & Adik dah naik...
Si bujang sorang tu buat pe'el pulak takmo naik...
Macam-macam umpan ummi guna nak soh dia naik...
Jom kite balik tengok cat...
Jom kite balik tengok bird...
Jom kite balik main basikal...
Hmmmm dia buat dono jek...


Sanggup dia main sorang-sorang dalam air...
Kakak ngan Adik geram je tengok Abang merayap-rayap dalam air...
Haishhh tak boleh jadi....
"Bibiiikkkk....angkat je dia naik!!!"

ooppsss...censored sikit la yek...malu nampak ontot...
Alahai Syed Muhammad Raiyan...
Padahal mata dah merah, tangan dah kecut, dagu dah menggigil...


Demikianlah kisah 3R di petang Jumaat yang lalu...
Dari lopak air....terus ke swimming pool...
Kemain seronok semua...
Balik je rumah, mandi, minum susu...
Semua terus tertidur depan tv....

Ok lah...jumpe lagi di lain entri ye...
Wassalam...

2 comments:

yusnita said...

wah...seronoknyee..
comel betul diorang nikan...^^

PutriesNoora said...

comeynya berkemban..3R ni xpernah xcomey...geraaaaam=D