Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

20 October 2011

ABANG!!!! KENAPA GANAS SANGAT NI NAK??

Hai semua....
Hari ni ummi nak cerita sket pasal anak bujang ummi ni la...


Hadoiii...
Ini budak selalu kena marah dengan ummi tau!!!
Tiap2 hari ummi urut dada gara2 aksi ganas dia...
Yang selalu jadi mangsa of coz la anak dara dua orang tu...

Hahhh!!! Kalau tak caye meh tengok gambar ni....
Kat bawah ni semua gambo2 Raiyan smackdown Raniya..





Yang ni plak dia dok kerjakan si Adik...






Alahai Raiyan....
Setiapkali dia buat pe'el ganas dia tu,
for sure la ummi akan jadi tarzan...

MUHAMMAD...ANAK UMMI YANG SOLEH...

Haaa tu lah ayat yang selalu keluar dari mulut ummi setiapkali dia buat perangai..
Dia pon dah tau, bila dengar je ayat tu dari mulut ummi,
nanti dia terus terdiam & tersengih2 pandang ummi....


Kadang2 Raiyan ni bukannye ape...
Dia sebenarnye lebih kepada nak bergurau & nak bermain2 dengan kakak & adik..
Tapi cara dia tu agak kasar & over sket....

Ok la...
Tu je lah utk kali ini...
Sebelum tu meh layan video ni jap....

Video apa????
Hohhh!!!! Video anak bujang ummi tu la.....
Kejadian ni tercetus gara2 berebut remote astro...huhu...saksikan!!!!
video






SLURRPPPP!!! SPAGHETTI UMMI SANGAT SEDAP

Hehehe...
Arini tak yah cerita panjang2 lah ye...
Kita layan gambo2 je...
Tiba2 plak line internet sangat pantas hari ni...
Upload gambo zasss zasss zasss!!! sekejap je uols!!!
Kalu hari-hari macam ni kan best....

Hari tu ummi buat Spaghetti Bolognese tau...
Tiba2 datang mood ala Italiano gitu kan...
Alaaa senang je...main campak2 je...
Tapi ummi bukan nak cerita pasal Spaghetti Bolognese ummi tu...
Ummi nak cerita betapa seronoknya 3R menikmati masakan air tangan ummi tu...
Waahhhhh!!! ayat tak bole blah...

Jom tengok gambar jom....










Hehehe...
pasta kosong je tu..
Tak letak ape2 pon...
Tengok cara 3R makan macam sedap sangat je ek...

Hmmm...
Biasa la kan...3R ni kalau takde aksi rebut-rebut barang memang tak sah!!!
Tak caya tengok ni...



Dan setiapkali dorang makan...
Maka akan "cantik berseri" lah rumah ummi...



Alahai...habis kosi ummi nak oiii....
Melekat-lekat benda alah tu sana sini...

Ok lah..sekian saje untuk kali ini...
Jumpa lagi nanti ye...

AKHIRNYA BUAI ITU MILIK ADIK TRIPLETS

Oppsss...
Terperanjat???
Macam gempak je tajuk entri kali ni kan??
Hehehe...jangan salah faham ye...
3R belum bersedia nak dapat adik lagi...

Huhuhu...
Ummi nak cerita pasal buai 3R...
Dulu masa 3R masih baby, dorang pernah tido dlm buai...
Kejap je tak lama...
4 bulan je dorang tido dalam buai...
Kalau nak refresh cerita pasal buai ni boleh klik di sini....

Alkisahnya....
Ummi ada seorang kenalan yang ummi kenal melalui laman facebook...
Namanya Kak Rusmi, orang JB jugak...

Kak Rusmi ni baru saje dikurniakan baby triplets...
Sama jugak mcm 3R, 2 girls 1 boy...


Comel kan?
Sekarang ni triplets ni dh 3 bulan lebih...
Yang menariknya, triplets ni lahir di hospital yang sama dengan 3R..
Dan disambut oleh doktor yang sama juga...
Triplets ni nama dia Nawrah Amna, Nawrah Amni & Mujahid Amjad..
Kak Rusmi ni pon sama mcm ummi,
dikurniakan triplets setelah 6 tahun menunggu..
dan ini merupakan zuriat pertama mereka...
Alhamdulillah...

Ok, berbalik pada kesah buai tadi...
Kak Rusmi bercadang utk beli buai 3R ni...
Buai ni dulu pon guna sekejap je..
Lebih kurang 4 bulan je...
Lepas tu 3R dah takmo tido buai lagi....



Malam tu..
Ummi set appointment dengan husband Kak Rusmi untuk meet up kat Jusco Permas Jaya bagi acara penyerahan buai ni...chewaaahhh

Jom tengok betapa rajinnya anak-anak ummi tolong packing buai utk adik2 triplets nye...







Alhamdulillah...
Buai ni dah pon bertukar tangan...
Malam tu ummi & walid pergi jumpe husband Kak Rusmi iaitu Cikgu Fisol...
Kak Rusmi & triplets nya tak ikut sekali sebab mereka semua tengah menghabiskan cuti berpantang di rumah parent Kak Rusmi...

Seronok betul berborak dengan husband Kak Rusmi tu...
Mana taknye, setiap apa yang dia cerita pasal ragam triplets dia tu,
sama sejibik macam ragam 3R masa zmn baby dulu...
Banyak jugak la kami berkongsi pengalaman dengan Cikgu Fisol
tentang cabaran & tekanan membesarkan kembar tiga ni...

Selesai berurusniaga dengan Cikgu Fisol,
ummi bawak 3R jalan2 kat dlm Jusco tu...
Nak tengok gambar??
Hehehe...jommmm!!!!!











Dah puas main2 & pusing2 satu Jusco,
bawak dorang pi makan plak...


Raniya

Raiyan


Raiyna


Itulah serba sedikit kisah pd malam tu...
Semoga adik2 triplets dapat tidur lena dengan buai tu nanti ye...
Ok la, jumpa lagi di lain entri ye...
Wassalam...

19 October 2011

DEMAM ANGRY BIRD


Hai semua!!!
U all pernah main Angry Bird??
Best kan layan game tu!!!!
mengadap game tu boleh leka tak hengat...


Hehehe...
Hari ni nak cerita sket pasal demam Angry Bird yang telah melanda kami anak-beranak..
Sebenarnya ummi takde la obses sangat dengan game ni...
Layan biasa2 je bila ada masa terluang..

Hari tu masa jalan-jalan kat shopping mall,
ummi terpandang la satu kedai ni ada jual tshirt Angry Bird..
Yang menariknya, saiz kecik utk 3R pon ada...

Nak tengok tak tshirt Angry Bird kami???
Tadaaaaa!!!!!!


Hehehe...
poyo tak tshirt kami???

Banyak tempat jugak la yang kami dah pergi pakai tshirt ni...
Hihiikkk rasa macam artis lak bila semua orang dok tengok2...









Huhu...
mahap le kalau ade gambo2 yang babatnye tersembul sana sini...

Hehehe...
ehhh satu lagi lupe nak cite....
Ade special design tau kat baju ni...
tunggu kitorang pusing jap eaaa....
Tadaaaaa!!!!!



Hahaha....
Nasib baik walid sporting...
Tak malu walaupun kena paksa ngan ummi pakai tshirt Angry Bird...
Ok lah uols...
Kite jumpe di lain entri ye...
Wassalam...