Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

20 December 2011

1 TAHUN 3 BULAN

Diam tak diam..Alahamdulillah,
anak-anak ummi dah pun setahun lebih...

21 November 2011,
kami ke Klinik Kesihatan Tebrau untuk pemeriksaan rutin..
Ini adalah kunjungan yang pertama sejak 3R dah pandai jalan...
Kali terakhir kami ke klinik ni sewaktu 3R berusia 10 bulan,
masa tu masing2 belum pandai berjalan....
So ini kali pertama mereka ke sini dengan keadaan masing2 dah pandai berjalan..

3R ni adalah satu2 nya triplets yang mendapatkan rawatan di sini..
Sejak baru lahir lagi mereka dah dibawa ke mari,
so nurse2 semua dah kenal ngan dorang..
Hihihi..bukan main suka nurse2 bila tengok 3R dah pandai berjalan...

Sampai di klinik tepat jam 7:52 pagi...
Macam biasa la, dah ramai yang sedia menanti no. giliran masing2..
Usai pendaftaran, nurse suruh timbang...
Dan ummi pon terkedek2 la bawa 3R ke tempat timbangan biasa...


Oopsss....
Sekali nurse tu bagitau....
"Dah tak payah timbang kat sini kak..timbang kat situ..."
Katanya sambil menunjukkan timbangan di sudut sebelah..
Hahhh?? alahai...tiba2 je ummi rasa sebak...

 
Alat timbangan yang biasa tu hanya dikhususkan untuk bayi 0-12 bulan...
3R dah 15 bulan, so kena timbang berdiri...
dah tak boleh baringkan atau duduk atas penimbang baby tu...
haaa nampak tak kat gambar atas tu...
penimbang yang dekat dengan kerusi tu la yang digunakan untuk menimbang berat anak-anak ummi.

Hehehe...
ummi jadi sebak bila mengenangkan ehhh dah besar dah anak aku!!!
Dulu masa nak timbang,
terkuit-kuit kaki masing2 baring atas penimbang tu...
Sekarang ni dah kena timbang berdiri...
hihi dah tak payah bukak2 baju lagi...

Selesai menimbang...
tunggu turn untuk masuk ke bilik pemeriksaan pulak...
Lama jugak kami menunggu giliran..
huhhh....bila masing2 dah tak pandai duduk diam ni..
memang jenuh ummi terkejar ke sana ke mari...
berpeluh-peluh jugak la dibuatnya....
ummi dan peluh yang berjurai-juraian,,huhuukkk


Kalau dulu, masing2 duduk diam je atas riba..
Tapi sekarang.....
fuhhhh....

Raiyan

Raniya

Raiyna


3R

  Semua tak mau duduk dalam..
Masing2 sibuk nak keluar..
nasib baik depan klinik tak banyak kereta lalu lalang..

Mehhh kita tengok gambar2 diorang kat sana ye...











Lepas dah puas merayap, masing2 kelaparan la pulak...
Elok plak kat klinik tu ada jual roti...
So apa lagi, take a break, have a bread!!
Adik


Kakak

Abang

Selesai makan, sambung merayap lagi...
Kejap masuk..kejap keluar...kang masuk lagi...kang keluar lagi..
Haishhhh...

Raiyan & Raiyna leka tengok baby nangis..alaa abang ngn adik dulu macam tu jugak




Ok...itulah diari 3R di klinik hari tu...
Alhamdulillah, pemeriksaan hari tu menunjukkan anak-anak ummi sihat semuanya..

Ok la..jumpe lagi di lain entri ye...
Wassalam

1 comment:

Noraim said...

alahai ummi. comel2 ank2 ummi. org baru blh berjalan xreti dok diam lg. huhu. baju dorg cantik! ade nama tuh. hihi.