Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

29 November 2011

HOHHH...BIBIK RABUN LA PULAK

Alahai bibik...
Kenapa la tak cakap dari dulu...
Kalau cakap dari dulu kan senang.....


 
Hmmm....hari ni ummi nak story sikit kisah si bibik ni....
Setelah setahun si Bibik Dasem ni bekerja dengan kami,
baru ni dia mengaku yang dia tu sebenarnya rabun....

Patut la selama ni bila nak sukat air buat susu,
dia rapatkan botol susu tu betul2 depan batang hidung...
Rupa2 nye tahap kerabunan dia agak kuat la jugak...
Ditambah lagi dengan faktor usia....

Kadang2 puting 3R bersepah depan mata dia pon dia tak nampak...
Apatah lagi kalau benda2 yang kecik & halus,
contohnya nasi berterabur atas carpet,
biskut bersepah atas lantai,
lagi la dia langsung tak nampak....

So hari tu kami pon bawak la dia pergi cek mata...
Memang sah!!!
Rabun dekat dan rabun jauh...
Power 150/120...

So nak tak nak terpaksa la buatkan jugak cermin mata..



Haaa gambar2 kat atas tu masa si bibik tengah dok pilih2 frame..
Tukang pilihnya si bibik yang sorang lagi tu, Bibik Yaya...

Dan sekarang...
Dengan rasminya si bibik ni dah bercermin mata...


Huhu...
Takpe lah bik...
Walaupun duit melayang sebab tengah2 bulan buat cermin mata kamu...
Janji kamu kerja rajin2 ye bik..
:-(
 


6 comments:

ibunaznoy said...

camtu la majikan yang prihatin,pasni bibik tentu lebih rajin & semangat buat kerja lagi ^_^

Mrs K@Syida said...

murah rezeki ummi sebab layan bibik dengan baik. Rindu pulak dengan bibik saya yang jaga twin boys saya dengan baik dulu. Bibik saya dah balik kampung sebab dia sibuk cari duit kat sini, laki dia kawin lagi....aparaaa...

the triplets said...

majikan prihatin ni...

Mama Kembar 3 said...

takpa laa buat kan, at least kalau ada benda kecik tajam ke atas lantai dia leh nampak, tak lah bahaya kan 3 R nnt

Citarasa Rinduan said...

heheeee..
lawak, tapi lind mmg majikan y perihatin

adex-aieda said...

xpela....bkn senang nk dpt bibiq yg serasi ngan kita zaman la ni.....kalau dh dpt yg elok....x salah melabor kan....hukhukhuk