Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

18 November 2011

DEMAM MOTOR

Hai semua...
Jumpe lagi kite kali ni...

Alhamdulillah, banyak sungguh feed back yang ummi terima rentetan dari entri ummi yang lalu tentang kisah hidup ummi sebelum kehadiran 3R...Terima kasih ummi ucapkan kepada semua pembaca yang sudi memberi maklum balas positif. Ramai juga rakan-rakan yang senasib dengan ummi turut sama memberi pandangan & pengalaman masing-masing. 

Ummi minta maaf ye, bagi mereka2 yang ada bertanya soalan melalui email, ummi mohon maaf sekiranya soalan anda tak mendapat respon...sebab ummi ni errrrr minta maaf cakap la, memang tak pernah bukak email..hehehe. Ummi terperanjat jugak bila ada yang cakap kenapa ummi tak respon pertanyaan yang dorang emailkan pada ummi...

So kepada sesiapa yang ada sebarang persoalan atau nak bertanya tentang rawatan yang ummi buat, ummi sarankan anda INBOX saja di fb ummi...sesiapa saje boleh inbox walaupun anda tidak berada dalam friend list ummi. Insya'Allah ummi bersedia untuk berkongsi apa saja pengalaman ummi.

Ok lah...hari ni ummi nak bercerita lagi tentang 3R...sekarang ni 3R dah berusia 1 tahun 2 bulan...Alhamdulillah, dari sehari ke sehari, ada je perkembangan dorang yang membuat ummi tersenyum....sama la macam anak2 anda semua jugak kan? Mesti ada je kemahiran baru yang dorang dapat dan akan membuatkan kita rasa terhibur.

Haaa tau tak? 3R sekarang ni dah kemaruk dengan motor tau...Alkisahnya, dulu-dulu sebelum ada 3R (rasanya 4-5 tahun dulu kot), walid memang ada pernah beli motor. Motorsikal biasa je, konon nya dulu beli untuk berulang-alik pergi kerja...tapi sudahnya motor tu buat tukun je, tak guna sangat pon...

Tiba-tiba aritu walid berkeinginan plak nak repair balik motor dia tu...katanya nak guna untuk pergi surau atau pergi kedai...maka setelah direpair dan dimake-up sikit2, motor tu pon dapatlah bergerak semula...huhuhu


3R pon mula la diperkenalkan dengan motor antik walid tu...hihi masa first time bawak dorang round2 naik motor, tiga2 senyap sepi membatukan diri...duduk diam, keras je....


Huhuhu ummi pon jadi kekok bila terpaksa pangku 3 orang kat belakang...
Rasa gayat pon ada...

Sejak-sejak dah pandai naik motor ni
adoiii asal kemane-mane aje pantang dorang nampak motor...
Asal nampak motor je mesti mulut masing2 dok bubbling BROOMMM BROOMMM...
Petang2 lepas ummi balik keje, tiga2 sebok nak broomm broomm...
kalau tak dapat round2 pusing kondo, duduk melepak atas motor pon jadik la..





Masa kami bawak 3R jalan-jalan wiow shopping kat Danga City Mall aritu,
kebetulan ada motor show kat situ...
Apa lagi, bukan main suka la masing-masing tengok motor banyak2 kat situ..







 

Ok...itu saja entri untuk kali ini...
Kite jumpe lagi di lain entri ye...
tataaa...

2 comments:

HappyIrfa said...

salam kenal dari saya :-)
wow..hebat..kembar3.
mesti hidup awak sangat seronok dikelilingi sicomel ber3 itu..

man said...

hahaha mesti 3sicomel tu takut first time naik moto tu senyap tu.