Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

07 October 2011

SYAWAL YANG INDAH BERSAMA 3R

Alhamdulillah...
Terima kasih Allah kerana memberi peluang untuk kami menemui Syawal tahun ini...

Seronok sangat raya tahun ni...
Walaupun masa raya tahun lepas 3R dah ada,
tapi masa tu dorang kenit sangat lagi...
Hari raya tahun lepas masih dalam pantang lagi...


Hehehe...
itu lah gambar 3R raya tahun lepas...
Semua berbedung bagai...
Ummi plak malas nak melaram ngan baju cantek...
Pakai kain batik ngan tshirt, sudah....

Tahun ni, kami sekeluarga pilih tema biru...
Tadaaaaa.....

Hehehe...
baju ummi tu beli ready made kat Angsana...
Untuk walid dan 3R, kami beli kain ela kat Angsana,
pastu Mak tolong jahitkan....


Kat hujung lengan, leher & hujung baju ummi tu ada bling2...
So ummi pon mintak tolong ifficemate ummi jahitkan bling2 yang sama kat baju Raniya & Raiyna...
Hehehe...
ummi bling2...anak2 dara pon kena la bling2 jugak...

~haaa nampak tak bling2 tu....~

Kasut plak kami pilih serba putih...
Ummi & walid pilih sandal yang sempoi2 je...
Walid lebih prefer pakai sandal untuk senang keluar-masuk masjid...
Ummi plak kali ni pilih sandal biase je...
Wedges yang simple je, dah tak larat nak pakai high heels mcm selalu...huhu


Pagi-pagi semua berkumpul kat rumah Tokpa...
Adik-beradik ummi & anak2 Mak semua berkumpul sekali...
kecuali abang ummi yang kat Sabah tu je balik rumah mertua dia kat Mersing...


Berseri-seri muka Tokpa & Mak bila dikelilingi anak menantu & cucu2..


Dari rumah Tokpa, kami ke rumah nenek di Mutiara Rini..
jarak perjalanan lebih kurang 20 minit je...
Alhamdulillah 3R dapat berhari raya bersama moyang dorang...

~yang tudung hitam tu nenek ummi (moyang 3R)..yang kanan sekali tu mak ngah ummi~




Lepas tu kami semua bergerak ke Pontian...
ziarah nenek sebelah papa pulak...
Alamak...kat Pontian takde ambik gambar la...
sorry ye....

Pukul 11.00 malam baru kami balik semula ke rumah..
setelah puas berjalan & berziarah...

Alhamdulillah...
3R tak meragam sepanjang hari tu...
Walaupun diusung ke sana ke mari, dorang nampak happy...

Semoga Allah panjangkan usia kami untuk menemui Syawal yang akan datang...
Amin...

No comments: