Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

07 October 2011

HARI TERAKHIR BERPUASA...3R SAMBUT ULANGTAHUN PERTAMA

29 Ogos 2011 bersamaan 29 Ramadhan 1432...

Alhamdulillah...
3R menyambut ulangtahun kelahiran yang PERTAMA..
Diam tak diam, dah setahun rupa nye 3R ummi ni...

Rasa macam baru je melahirkan dorang...

~dari kiri : Adik...Abang...Kakak~

Hihihi....
Ummi suke tengok gambar kat atas ni...
Setiapkali tengok gambar ni,
ummi rasa mcm tak percaya bahawa budak 3 orang yang tengah membesar depan mata ummi sekarang ni adalah budak yang sama macam dalam gambar ni...
Bila belek2 gambar ni, langsung tak ada iras macam muka Raniya, Raiyan & Raiyna sekarang...

Hari lahir 3R jatuh pada hari terakhir Ramadhan...
Dua hari sebelum raya tu,
kami semua dah mula berkampung di rumah Tokpa...
Masa tu adik-beradik semua berkumpul...seronok sangat!!!

3R pon apa lagi, dorang pon sama ligat...
Ligat tolong 'kemas' rumah Tokpa...
Sampai Tokpa cakap...
"Alahaiiii...raya thn lepas korang semua dok baring je...asyik tido je..."
Hehehe...memang le Tokpa,
raya tahun lepas kami semua baby lagi....

Yang kat bawah ni semua gambar2 masa 28 Ramadhan di rumah Tokpa...
Jom tengok jom...







Bila masuk waktu nak berbuka....
3R pon sama sebok nak berbuka jugak...






Selesai berbuka,
sepupu-sepupu 3R sebok melaram kasut raya...
Syah Putra & adiknya Putri bukan main sebok try kasut raya...




Pastu aktiviti main bunga api plak....
Hehe..ni first time tu 3R main bunga api...


hehe...
Tapi ummi tak bagi dorang main bunga api...
sebab masing2 kan baru baik demam aritu...
Bunga api sekarang ni plak punye la banyak asap...
So 3R lebih banyak menonton dr jauh je la....
 


 

 
********************************************************************
Hari last puasa...
kami di rumah Tokpa lagi...
masih meneruskan aktiviti rutin setiapkali menjelang raya...
masak-memasak...kemas-mengemas...hias-menghias...

~Raniya : first time mamam ketupat uols....nyum nyum~






Lepas abis mengemas....mari bermain mercun!!!!
Yeeaaaa!!!!



Lepas masing2 dah berpeluh-peluh...
Kami semua buat upacara cake cutting sempena birthday 3R...
Pehhh...dah malam raya mana nak carik kek kan?
Semua kedai kek dah tutup malam raya...
Nasib baik Gloria Jeans, Angsana masih bukak...
so sambar je la apa yang ada....




 
 ~Raniya~


 ~Raiyan~


~Raiyna~

Hehehe...
kite beli kek biase2 je dulu ye...
Sebab raya nanti ummi plan nak buat party kecil-kecilan utk 3R...

Seronok malam tu...
Sambil lepak2 tengok tv, semua orang seronok melayan gelagat 3R...
Suka 3R bila ramai pak sedara & mak sedara dok melayan dorang...

~hehe...tengah khusyuk dengar pengumuman raya~


~Raiyna tolong ummi masukkan duit raya~

Hehehe...
tu je la aktiviti di sepanjang malam raya...
3R dah pon berusia 1 tahun...

Semoga Raniya, Raiyan & Raiyna terus membesar dengan sihat & sempurna dan kelak menjadi anak yang soleh/solehah....amin

No comments: