Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

20 October 2011

AKHIRNYA BUAI ITU MILIK ADIK TRIPLETS

Oppsss...
Terperanjat???
Macam gempak je tajuk entri kali ni kan??
Hehehe...jangan salah faham ye...
3R belum bersedia nak dapat adik lagi...

Huhuhu...
Ummi nak cerita pasal buai 3R...
Dulu masa 3R masih baby, dorang pernah tido dlm buai...
Kejap je tak lama...
4 bulan je dorang tido dalam buai...
Kalau nak refresh cerita pasal buai ni boleh klik di sini....

Alkisahnya....
Ummi ada seorang kenalan yang ummi kenal melalui laman facebook...
Namanya Kak Rusmi, orang JB jugak...

Kak Rusmi ni baru saje dikurniakan baby triplets...
Sama jugak mcm 3R, 2 girls 1 boy...


Comel kan?
Sekarang ni triplets ni dh 3 bulan lebih...
Yang menariknya, triplets ni lahir di hospital yang sama dengan 3R..
Dan disambut oleh doktor yang sama juga...
Triplets ni nama dia Nawrah Amna, Nawrah Amni & Mujahid Amjad..
Kak Rusmi ni pon sama mcm ummi,
dikurniakan triplets setelah 6 tahun menunggu..
dan ini merupakan zuriat pertama mereka...
Alhamdulillah...

Ok, berbalik pada kesah buai tadi...
Kak Rusmi bercadang utk beli buai 3R ni...
Buai ni dulu pon guna sekejap je..
Lebih kurang 4 bulan je...
Lepas tu 3R dah takmo tido buai lagi....



Malam tu..
Ummi set appointment dengan husband Kak Rusmi untuk meet up kat Jusco Permas Jaya bagi acara penyerahan buai ni...chewaaahhh

Jom tengok betapa rajinnya anak-anak ummi tolong packing buai utk adik2 triplets nye...







Alhamdulillah...
Buai ni dah pon bertukar tangan...
Malam tu ummi & walid pergi jumpe husband Kak Rusmi iaitu Cikgu Fisol...
Kak Rusmi & triplets nya tak ikut sekali sebab mereka semua tengah menghabiskan cuti berpantang di rumah parent Kak Rusmi...

Seronok betul berborak dengan husband Kak Rusmi tu...
Mana taknye, setiap apa yang dia cerita pasal ragam triplets dia tu,
sama sejibik macam ragam 3R masa zmn baby dulu...
Banyak jugak la kami berkongsi pengalaman dengan Cikgu Fisol
tentang cabaran & tekanan membesarkan kembar tiga ni...

Selesai berurusniaga dengan Cikgu Fisol,
ummi bawak 3R jalan2 kat dlm Jusco tu...
Nak tengok gambar??
Hehehe...jommmm!!!!!











Dah puas main2 & pusing2 satu Jusco,
bawak dorang pi makan plak...


Raniya

Raiyan


Raiyna


Itulah serba sedikit kisah pd malam tu...
Semoga adik2 triplets dapat tidur lena dengan buai tu nanti ye...
Ok la, jumpa lagi di lain entri ye...
Wassalam...

No comments: