Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

29 July 2011

UMMI !!!!!! RUMAH KITA SEMPIT LA....

Hai semua...
Apa khabar.....

3R sekarang dah semakin aktif tau....
Hehehe aktif tu bahasa yang best sket la....
Kalau guna bahasa yang tak best sket, 3R sekarang tersangat lah lasak!!!

Dorang cukup suka kalau dapat merempit dengan walker masing-masing....
Tapi kesian anak-anak ummi....
Kondo kita ni kecik comel je...
So tiapkali merempit dalam rumah,
dah jadi macam bumper car dah....
Berlanggar sama sendiri la, langgar kabinet la,
langgar kosi, langgar meja la....

Hehehe...
maka untuk mengelakkan bumper car-bumper car itu terus accident,
maka ummi pon bawak la dorang racing kat luar rumah....


Ini lah tempatnya.....
kat mane?????
Hehe...ini kat basement parking kondo kami....
Basement parking kondo ni ada 2 tingkat.....
Tingkat paling bwah tu memang sibuk sket, banyak kenderaan keluar-masuk...
Tapi yang kat tingkat atas ni lapang sket...
Sebab kebanyakan penduduk tak suka park kat atas ni...
Sebab nak kena pusing jauh....
So inilah tempat yang ummi selalu bagi dorang merempit beramai-ramai....

~Raniya~


~Raiyan~


~Raiyna~

3R pon nampak tersangat happy bila dilepaskan bermain kat sini...
Mana taknya, tempat ni kan memang luas....
Tambahan pulak view nya pun lapang....


Dari sini nampak la pokok-pokok & tumbuhan hijau....
Tak la dorang boring asyik nampak dinding rumah je kan...


Dari sini juga nampak pemandangan kawasan rumah flat....


Dan dari sini juga nampak Kompleks Bebas Cukai dan Hotel The Zon....


Kadang-kadang...
sambil main-main tu, bibik2 suap sekali dorang makan....
Bila makan sambil bermain tu,
selera la jugak dorang makan.....
sedar tak sedar habis semangkuk....





Hehehe...
inilah aktiviti dorang setiap hari....
Main kejar-kejar kat basement sampai la dorang penat....
So tak kesah la rumah kite kecik ke, comel ke....
Sebab 3R boleh bermain dengan bebas di kawasan yang amat lapang....

Hihihi...
Ok tata....

1 comment:

Anonymous said...

hehe..x leh imagine kn sbb nk kna usung walker tu trun bwh..hahaha..so sweet..

umi zaim