Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

04 July 2011

OWHHH RAMBUT BERGENTEL....

Hari tu ummi bawak 3R pi gunting rambut...
Kami pergi Monica Hair Studio di Taman Pelangi JB...

Rambut dorang ni sebenarnya takde la lebat sangat...
kali terakhir dorang botak masa umur 3 bulan...
Sekarang ni bila dah 9 bulan, rambut dorang dah start panjang...
Bila rambut makin panjang, hujung2 rambut tu dah mula bergentel-gentel...
Kalau Arwah Mama ummi dulu,
rambut macam tu dia panggil rambut terjengkit...


Haa meh tengok rambut terjengkit dorang....

~Raniya~


~Raiyan~

~Raiyna~

Kadang-kadang naik rimas ummi tengok...
Nak-nak bila rambut dorang dah cecah ke cuping telinga...

Petang tu lepas balik keje, kami terus bawak dorang gunting rambut...

Yang ni Raiyna...


Masa mula-mula gunting, dia ok je...
Walaupun hidung dah mula kembang kempis kembang kempis...
Bila dah lama sikit,
tanpa sebarang signal dia terus menjerit sekuat-kuat hati...


bila dia dah start menangis, 
ramai la pulak yg datang berkerumun....
sorang tukang pegang kepala, sorang tukang gunting, 
sorang tukang goncang balang gula-gula...


Sudah nya, bibik amik dokong...
dan sambung gunting kat depan pintu je...
hmmm Raiyna...Raiyna...


Si kakak plak ok je...
Biase la, dia tu memang cool je sentisa...



dari awal sampai habis dia tak nangis pon...
tapi macam pelik la bila amoi tu dok pegang-pegang kepala dia...

Raiyan pon sama...
rilex je bila orang tu dok gunting2 rambut dia....


Semua nya gunting sekejap je...
hanya trim yang bergentel-gentel tu je....

Taaadaaaa!!!!!
Inilah rambut baru kami.....


3 comments:

Mama Kembar 3 said...

Ya Allah cutenye 3 R duduk bakul tu! happy je semua yer. geram!!! hehe

prinCess.prinCess said...

kak..raiyna tu comel la..:)

CikNyz said...

umi #R..cikNyz mohon copy paste tau pic c kembar yg dlm bakul tue..hihihi