Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

09 May 2011

YEAYY!!! DAH BOLEH BAWAK 3R MAKAN LUAR

Hai semua...
3R sekarang dah boleh bwk makan kat luar tau!!!!
Kalau nak tau, baru sekarang la ummi & walid bole bawak dorg makan luar..
Sebelum ni langsung tak boleh....

Dulu, selepas 3R berusia 2 bulan,
pernah beberapa kali ummi & walid test bawak dorang makan kat luar..
Ingat lagi, masa tu kitorang gi makan kat Kenny Rogers AEON Bukit Indah JB...
Pehhh belum sempat makanan sampai,
tiga-tiga dok mengaruk..menangis sekuat2 tidak..
Kebetulan lak sebelah table kitorang tu ade couple tengah makan berdua..
Kesian kat couple tu kena berendot dlm keadaan yg sgt bingit...

Huhu...selepas peristiwa tu,
ada jugak la beberapa kali cuba bawak dorg lagi...
Mak aihhh!!!!
Tak tau la kenapa...
dorang selalu buat pe'el bile start je kitorg duduk..
Kadang2 ummi terpegun tengok anak2 orang lain...
Siap bole tido dlm stroller masa mak bapak dorang makan....

Tapi skrg dh ok...
3R dah boleh lepak kat kedai makan...
Tak kisah la kat restoran ke, kedai mamak ke..
hatta kat warung tepi jalan sekali pon dorg bole lepak dgn gembiranya...

Hehehe..jom kite layan mata jap jom...
Meh tengok 3R teman ummi & walid membesarkan perut masing2...

Kat bawah ni masa kat Mc Donalds Skudai..
Masa ni dah pukul 10.00 malam...
Errr...kira supper time le ni...huhu

~Raiyna & bibik~


~Raiyan & bik Yaya~


~suke sangat Raiyna main  ngan benda alah ni~


~Raniya & ummi~



~sessi berebut-rebutan~







~ummi dan anak-anak dara~

Yang ni plak masa ummi & walid baru balik keje..
Singgah umah terus angkut dorang kat sini...
Hehe minum petang di Stulang Laut..
Tempat ni kat depan pintu The Zone tu je....
ABC Special nye..pehhhhh terangkat!!!!






Yang ni pon same,
minum petang lepas ummi & walid balik keje...
Tempat ni dekat je, kat bawah rumah je..
Hehe kat Sayam Stulang Laut...




Kat bawah ni plak kat Segitiga Maybank...
alaa sebelah Maybank Pelangi tu je...
kan kat celah Maybank tu ada warung kecik2 tu...
Nampak je tempat tu sempoi, tapi makanan kat situ pehhhhh mabelesss!!!
Kalau petang2 kitorang selalu pekena roti canai & teh tarik je...
Malam plak of coz la Nasi Goreng Timbus!!!!
Pehhh terbaekkkk!!!!





Ok, tu je la utk kali ni ye...
Alhamdulillah, semakin besar semakin bijak anak-anak ummi ni...
Dah takde masalah mengarok-ngarok lagi...
Pegi kat mana-mana pon ok!!!!
Luv u 3R!!!!

2 comments:

CikNyz said...

3R dah leh lepak er....lpas ni leh er bawak 3R jejalan luar Johor lak....hihihi.

pu3apis said...

suka sgt tgk citer 3R awak..hehe..jaga baby baik2 ek..comei2 belaka..semoga korang semua sihat2 selalu... :)