Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

09 May 2011

MOTHERS' DAY..PERTAMA KALI UMMI DIRAIKAN

Happy Mothers' Day!!!
Ehhh macam pelik je bila ramai yang wish kat ummi...

Terus terang cakap, ummi sebenarnya tak amik port sangat pasal hari ibu ni..
Maklum la, orang dah takde ibu...
Tahun-tahun sebelum ni,
ummi selalu bersedih di Hari Ibu...
Macam-macam benda sebenarnya yang buat ummi sedih...

Pertamanya, sedih sebab terkenangkan mama,
Allahyarhamah Hajah Khalifah Abd Rahman..
Sejak pemergian mama 9 tahun yang lalu,
ummi cukup marah bila menjelangnya Hari Ibu...
Marah sebab tv selalu tayang drama yang sedih2...
Kisah anak derhaka la, kisah pengorbanan ibu la...
Ummi ni hati tisu sket..
Tengok drama2 camtu apatah lagi pada Hari ibu bole bikin mata ummi bengkak..
Hehehe...

Walaupun pada awalnya dulu ummi ada ibu mertua..
Kemudiannya selepas papa bernikah lagi ummi ada ibu tiri...
Perasaan tu tetap tak sama...
Perasaan rindu pada arwah mama tetap sebati di hati ummi...

Ok, itu sebab utama yg membuatkan ummi sedih...
Yang kedua nya,
ummi sedih sebab ummi belum bergelar ibu pada waktu dulu..
Justeru bila melihat rakan-rakan lain diraikan pada Hari Ibu,
ummi rasa sedih sangat...
6 tahun lamanya ummi melihat kegembiraan orang lain...

Tahun ini....
Hai Ibu tiba lagi...
Satu perasaan yang sangat luar biasa dapat ummi rasakan tahun ini...

Ya!!! Sebab ummi telah bergelar ibu...
Perasaan terharu, syahdu & sebak mengiringi kedatangan Hari Ibu untuk tahun ini...

Habibi telah menjadikan Hari Ibu tahun ini sangat istimewa...
Kejutan demi kejutan membuatkan air mata ummi sangat murah pada hari itu..

Terima kasih Habibi...

Hahh!!! Dah la, tak mau feeling2 lah...

Jumaat 6 May 2011...
Malam nya Habibi belikan kek untuk ummi...


~Happy Mothers' Day Ummi : Raniya, Raiyan & Raiyna~



Hehe..ingatkan itu je...
Tak sangka plak Habibi belikan hadiah sekali..
Alahai, susah-susah je...ngeeee


Thank you so much Habibi....
Eh, ingatkan malam tu je kejutan nya...

Pagi Sabtu esoknya, Habibi bawa ummi & 3R merehat-rehatkan diri..
Hehe..tak jauh mane pon,
check-in kat Le Grandeur Palm Resort, Senai je..
Lebih kurang setengah jam je dari rumah....


Tempatnya kira ok la...boleh tahan cantik...
Dekat je ngan Lapangan Terbang Senai...

~yang ni bilik ummi & walid~


~yang ni plak bilik bibik-bibik~


~yang ni 'bilik' 3R....hihi..sori le Le Grandeur saya bawak toto ke hotel anda~

Masuk je bilik, masa untuk 3R mamam...
Kami bawak bekal bubur untuk 3R



Lepas makan, hehe..it's swimming time!!!!
First time tau 3R mandi pool...
 
~hihi..sori ye 3R, walid buat plan mengejut, ummi tak sempat nak beli swimsuit 3R~

Mula2 3R takut2 nak cecah air,
tapi bila dah lama sket dalam tu, baru le semua ok...
Bukan main suka anak3 ummi ni ye...





~amboi...bukan main berehat bibik~

Balik je bilik...ape lagi,
masing2 kepenatan...
Terus semua tido....



Alhamdlillah, malam tu semua tido dengan nyenyak...
Ummi takut gak memula,
mana la tau dorang buat hal malam tu...
maklum la kan, budak2 ni kalu tido kat tempat baru macam2 kerenah dorg...

Tapi dorg ok je...
Malah lebih aktif mengeksplorasi ruang..
huh..sema tempat dorg nak merayap....

~Raniya~


~Raiyan~

~Raiyna~


~kakak & adik~

Pagi Ahad sebelum check out,
3R bermandi-manda lagi.....
Pagi2 dorg dah bangun, dah tak sabar nak mandi kolam agaknye..
Pagi tu kami semua breakfast kat bilik je...



Setelah kami semua makan nasi lemak yang tak berapa sedap tu,
aktiviti mandi kolam pon disambung lagi...


~oopss...enterprem kejap~




Itulah dia pengalaman pertama ummi diraikan sempena Hari Ibu..
Rasa berharganya diri bila insan-insan tersayang meraikan hari istimewa ini...

Terima kasih yang tidak terhingga kepada Habibi...
Thanks for the gift & thanks for the great vacation..

Ummi sayang Walid...
Ummi sayang Raniya...
Ummi sayang Raiyan...
Ummi sayang Raiyna...











8 comments:

NuNu BeBeH said...

Yeppi Mom's Day kak linda~~~
Mmmmmuah3x utk 3R...ehehee..

aida hashim said...

happy mothers day ummi :)
best nyer jadi ummi. terharu tgk kebahagian akak. semoga selamat dunia akhirat kak...amin.
xsabar nk jadi mummy ni :)

the triplets said...

HEPPY MOTHER'S DAY...have a nice day

Anonymous said...

Happy Mother's Day Lind....***lmbt wish***

Alhamdulillah...bahagia hidup ko skrang...
aku tumpang gembira dgn kebahagiaan ko...;)..
hope kebahagiaan akan kekal dunia akhirat..
Amin...~~~


-ainul-

cham's said...

sekali seumur hidup...best sgt!

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhhh beshnyerrrrr...hepiiiiiiiiiiiiiii

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Salam perkenalan :)

Suka lah w 3R!

Yaati Nor said...

Salam oekenalan..alhamdulillah tunggu 6 thn dapat 3 terus..amin2