Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

27 April 2011

HADIAH UMMI UNTUK WALID

13 April 2011, hari ulang tahun Habibi..
Kesian dia...disebabkan time tu 3R tengah demam,
maka kami tak celebrate pon birthday dia...

Ummi ajak jugak keluar makan kat mana2 macam selalu,
tapi Habibi tak mau..
Hmmm takpe lah, kita makan2 kat rumah je lah...

Hehe..tahun ni ummi bagi hadiah special sket untuk walid...
Sebelum ni asyik bagi handphone, baju, kasut..
Tapi kali ni ummi bagi yg best sket...
Nak tau apa dia???



Hehehe..inilah dia E-Cigarette atau Rokok Elektronik...
Hmmm kalau dilihat secara sepintas lalu,
hadiah yang ummi bagi ni seolah-olah macam nak menggalakkan hisap rokok pulak!!!
Tapi tidak....
E-Cigarette ni salah satu cara untuk mengurangkan tabiat merokok
lebih-lebih lagi untuk perokok tegar macam walid ni...

Tapi benda ni memang bagus lah...
Walid sendiri akui, dengan menghisap E-Cigarette ni,
rasa ketagih pada rokok sangat2 berkurangan...
Hisap benda ni 3-4 kali sedut je, dah rasa ok dah...
Dan apa yang paling ummi suka, benda ni tak mengeluarkan bau asap rokok...



Lagipun benda ni nampak smart,
bentuk dia macam pen...
Dan apa yang paling best,
hanya RM60 saja diperuntukkan untuk sebulan menghisap benda ni..
berbanding rokok yang harganya RM10 sekotak untuk satu hari...
kadang-kadang RM20 satu hari !!!!!

Kira berbaloi la beli benda ni...
Secara tak langsung bole kurangkan tabiat merokok....

Ooppss...ummi bukan ejen ye,
dan tak ada kaitan langsung dengan perniagaa E-Cigarette ni..
Ummi sekadar nak share je tentang kebaikan benda ni..
So bagi sesapa yang rasa nak beli or guna benda ni,
carilah kat mana-mana ye...
Bagi yang tinggal di area JB,
benda ni boleh beli kat Leisure Mall Pelangi..
Kat AEON Tebrau City pun dengar2 nye ada jual jugak...

Hadiahkan la untuk suami-suami kesayangan anda...
Mudah2an kurang la sket tabiat merokok dorang ye...




2 comments:

puan nina said...

kak,benda ni berapa harga..?

mazuja said...

yes ummi...I understand your feelings....saya pun hadiah kan hubby e-rokok ni jugak mase besday die..alhamdulilah...die dh tak hisap rokok biasa yg berbau tu....and slowly dh kurang and kadang2 tak hisap dh pun...alhamdulilah.....