Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

17 January 2011

UMMI & WALID....RILEX ARRR

Assalamualaikum..

Alahai..dah naik bersawang dah blog Triplets Story ni..hihi lama gak aku tak jengah2 due to too many things to do sejak dah kembali bekerja ni...Bukan la takde mase langsung, cuma bila balik dr opis, agenda utama of coz la menggomol budak kecit 3 orang tu..pastu bile malam dorg dah tido, ummi nye pon fingsan sekali..
Serba salah plak tengok komen2 & mesej2 yang belom sempat jawab tu...
Sorry ye semua!!!!

Hari ni 17/01/2011, aku cuti..emergency leave disebabkan rasa menggelabah yang teramat sangat. Adoiyai, ni lah baru first time aku dapat rasa, betapa panik & menggelabah nye hati seorang ibu bila anak ada masalah kesihatan..

Cerita nye gini, petang semalam masa dok main-main ngan Raniya, aku perasan kat tapak tangan dia ada red spot...alaa kecik je, so aku tak kecoh sangat la...tapi pagi 17/01 tu, masa aku tengah siap-siap nak gi kerja, aku tengok benda tu dah menggelembung & ada air kat dlm.. hmm aku dh mcm x sedap hati...kena gigit nyamuk kot!! Tp tak kan la bintat nyamuk sampai gelembong camtu..



Maka aku pun bagitau la kat habibi...hmmmm biasa lah, Encik Suami tu memang langsung tak leh dengar anak sakit, anak luka, anak batuk......dia punye panik lagi teruk dari aku...

Kitorang pun bawak la si kakak tu gi klinik sebab takut benda tu adalah simptom demam campak @ chicken pox...



Kitorang sebenarnye tak pernah gi kinik ni..tp memandangkan kinik ni paling dekat ngan umah, maka kitorang pon serbu jek la...hehe emergency la konon....padahal si kakak tu ok je, tak menangis, tak merengek & minum susu ok je...hihi





Hehe..finally, Dr. Gerard cakap benda tu takde apa2 pon...INSECT BITE kate nye..
Tapi maybe disebabkan kulit Raniya ni jenis sensitif, so sebab tu la dia jadi gelembung camtu..



Hehehe..kecoh la walid ngan ummi ni..kakak ok la..
Tapi walaupun doc cakap takde ape2, aku still aware la ngan benda tu, thats why la amik cuti arini..
sebab nak memantau keadaan benda tu...



3 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

biasa la..ank2 sakit ni sapa yg tak riso kan...klu kakD pun kalut jg klu jd mcm tu....

bun_nee said...

hehehhe bgus la ummi camtu..

LIND JOHARI said...

hehe..gelabah je lebih, maklum la xde xperience benda2 camni