Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

26 January 2011

EEYYAAAHHHHH....MARI MENIARAP

Alhamdulillah, dalam usia 4 bulan, 3R dah mula menunjukkan daya usaha untuk meniarap...
Seronok tengok perkembangan dorang, even Raiyna merupakan adik bongsu, tapi dia yg terlebih dulu 
dapat kemahiran mengiringkan badan sendiri...
Agaknya sebab dalam tiga2 orang ni, badan dia kecik sket,
so senang la sket dia nak mengiring ke kiri ke kanan..hehe itu teori aku sendiri la!!


Bila dah sampai ke penghujung usia 4 bulan ni,
Alhamdulillah tiga2 dah boleh meniarap sendiri tanpa bantuan...
Kelakar gak tengok masa awal2 dorang belajar meniarap dulu,
masing2 dok terkial-kial..

~Raniya~




(phewww...penat..)



 
~Raiyan~








~Raiyna~





Kesian gak kadang2 bila tengok dorang nangis mintak tolong setiapkali tangan
tersepit kat bawah dada..hahaha
tapi aku biarkan je...hehe sebagai latihan awal untuk belajar berdikari
dan menyelesaikan masalah sendiri...


Sekarang ni dorang dah pandai meniarap sendiri...
cuma kadang2 tu dorang malas sket nak meniarap, lebih selesa baring terlentang je...
Mungkin jugak skill meniarap tu belum dapat dikuasai sepenuhnya...

Hmm..takpe lah anak3 ummi, pelan-pelan ye...
Aku tak paksa pon dorang meniarap dengan cepat,
biar dorang ikut kemampuan masing2...
tak kisah la cepat ke lambat...





4 comments:

Rusnah Zamzam said...

alhamdullillah.........dah besar dan cute sangat....

anakibu said...

ermmmmmm....

soalan interview tue samer jer mcm kiter hahahahaha

LIND JOHARI said...

rusnah zamzam : terima kasih mak, kejap je dh besar cucu3 angkat mak ni...

LIND JOHARI said...

anakibu : hehehe...same je kan? hmmm nak buat camne, layan je...tp seronok, rase mcm artis lak.. hehe