Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

26 January 2011

DIARI UMMI -SETELAH SEBULAN BEKERJA-

Pejam celik pejam celik...dah hampir sebulan rupanya aku naik keje...
Selepas bersalin, lama betul aku cuti..4 bulan!!!!
Bagi yang terlepas pandang, sila lah klik entry ni ye...

Masa awal-awal dulu, kekok betul nak bekerja
disebabkan fikiran yang melayang-layang dok teringatkan 3R..
tapi sekarang Alhamdulillah, dah dapat membiasakan diri...
Tapi sepanjang kat opis, boleh katakan 5-6 kali jugak la aku telipon bibik kat rumah..
Hehe bukan apa pun, setakat tanya BABY SEMUA OK?
Dan hati aku akan tenang apabila mendengar ayat SEMUANYA OK BUK...

Setiapkali nak keluar pergi kerja,
rutin harian aku adalah menggomol-gomol dorang sebelum keluar rumah..
Tapi tengok keadaan jugak,
kadang2 masa aku nak keluar tu dorang masih tido, so tak dapat la nak menggomol sangat..




Kat opis plak, aku dah dapat tumpukan 100% jiwa pada kerja..
Tak la asyik ingat anak je kan...
Tapi tu tak bermakna aku langsung tak ingat dorang....hehe anak beb!!!


Kat meja opis aku penuh ngan gambar 3R..
Hihihi sumber inspirasi tu deq non!!!!
At least sesambil buat kerja tu dapat la jugak tengok2 muka dorang...


Bila hari jumaat, kadag-kadang aku akan balik rumah bila tiba waktu rehat..
Lagipon ari jumaat rehat lama, so dapat la cabot balik rumah jap...
Alaaa jarak rumah aku ngan opis dalam 10 minit je...



~errr sorry ye, malas la nak rotate2.. :-)

Dan yang pasti nya, hari yang paling ditunggu2 adalah sabtu & ahad...
Duduk melepak2 depan tv sambil layan kerenah 3R..owhhh so heaven!!!!




4 comments:

@e_da said...

seronoknya ada 3 sekali nak digomol..

shanetty said...

Salam kak lin...ety tiap2 ari tgk blog ni...tp tak berkesempatan nak mengomen...ni la baru ade mase...ni pun tgh stuck dlm jem...huhu...take care

[ibuLUNAZAHRA] said...

saya cemburu..sangat seronok eh dkelilingi ramai baby2..nak jugak ade kembar, ops twins je pon sangat bersyukur..hehehe
#saya ada cikLuna,da 15bln da..

Elyanas ~Elvy & Hakeem said...

huhuhuhu siyes vee jeles.. nak baby gak....