Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

02 December 2010

STROLLER PUNYE CERITA

Haisshh...susahnya nak mencari stroller untuk triplets ni. Daripada sebelum bersalin lagi aku try cari stroller tapi tak ado. Macam2 medium aku cuba.....mintak tolong kakak2 angkat di Singapore, tak ada!!! Mintak tolong member2 & cousins di KL, pon tak ada.

Kat dalam website memang banyak tapi semuanya inter-city, dorg tak shipping ke Malaysia. Tapi kalau nak jugak shipping ke Malaysia, harganya dah jadi berkali-kali ganda. Kat oversea memang bersepah triplets stroller ni sebab bagi dorg, triplets and quadruplets ni dah jadi perkara biasa...kat Malaysia ni je yang masih belum ramai kelahiran triplets, thats why la payah sangat nak cari stroller...

Kadang2 syok tengok stroller2 kat oversea ni, mcm2 pesen ade...








Tapi aku ade la terbekenan dengan satu stroller ni..hehe sebenor nye aku berkenan sebab dia warna merah kot...tapi sedih, satu company pon tak mo shipping ke Malaysia....ni lah rupa stroller yang aku berkenan sangat tu....




Tapi yang best nya, satu hari tu masa aku jalan2 kat Aeon Tebrau City, ada satu kedai tu (lupe lak nama kedai tu) ada jual triplets stroller. Tapi nak kena order dalam 2 minggu camtu....brand Peg Perego .. cantik sangat !!! Memang dah berkenan sangat dah....  
Cantik kan? Siap ade handle utk control roda... Tapi nak tau berapa harganya??? RM 5,000.00..........mula2 habibi dah setuju nak order. Untuk booking benda ni kena bayar deposit RM 2,500.00. Tapi bila difikir2 kan semula, macam membazir pulak.. Family terutamanya papa & mak pon macam tak bersetuju beli benda ni. Dorang cakap, budak2 duduk dalam benda ni kejap je, bila dorg dah pandai jalan sok tak hinginnya nak duduk dalam ni lama2.

Hmmm ye tak ye jugak. Lagipun dengan RM5,000 tu banyak lagi keperluan triplets yang kami boleh beli. Akhirnya kami ambik keputusan untuk beli twin double deck stroller je.....so kami pon beli la yang ni..




Dua orang dok dalam stroller, sorang lagi kami beli Chicco Carier ...... lebih jimat, lebih selesa...tak lah besar gedabak sangat..




Tapi bila dah ade bibik2 ni, stroller ni dh x banyak kegunaan nya sangat. Bile berjalan ke mana2, tetap nak berdokong jugak....sudahnya stroller ni tersadai kat umah je...









Tapi yang aku paaaaaling geram, anak-anak aku ni langsung tak nak duduk dalam ni...........




Tapi lebih suka duduk dalam ni....................



Hohhh.....

4 comments:

Lady Mira said...

any plan nak let go stroller ni tak? klau te, plz dmail me ye, takut xdpt respon kat email if sis reply kt comment ni...

rebellingmind@gmail.com

Anonymous said...

double stroller ni dh dijual ke...lau lun n u nk jual...email me... ejaahoneybee@yahoo.com

Anonymous said...

Ӏt's in fact very complicated in this busy life to listen news on TV, so I only use internet for that purpose, and obtain the most up-to-date news.

Feel free to surf to my web page :: Bauchmuskelübungen

puteri yasar said...

triple stroller foundation utk 4 org RM1700
triple stroller angles utk 4 org RM1500
sms/whtspp 0185790420 new brand n ada waranty