Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

14 December 2010

SEMUA MESTI TIGA

Kalau dah nama nya si kembar tiga...SEMUA NYA MESTI TIGA..



Triplets mula diperkenalkan dengan cradles ni masa umur 2 bulan..mula2 tu memang tak nak ajar dorang berbuai-buai ni, maklum la aku & habibi ni jenis suka travel. So kami fikir leceh la nak ke mane2 kena mengangkut buai...tapi disebabkan triplets mengalami masalah sukar tidur lena, maka terpaksa jugak lah sumbat dorg dalam ni.. Alhamdulillah, sejak ada nye cradles ni, dorg mmg tidur lena sgt, mane taknye, 24jam asyik berenjut je...





Car seat ni plak dibeli masa triplets berusia 1 minggu.. masa tu belom ade bibik2, so bile nak ke mana2 terpaksa la masukkan dorg dalam ni. Car seat ni jugak berfungsi sebagai carrier...so dengan ada nya benda ni, memang mudah la nak angkut dorg ke mana-mana..



Tapi sekarang ni bila dah ada bibik-bibik, car seat ni dah tak digunakan lagi...letak kat rumah je sebagai rocking chair untuk dorg menonton tv...



Kat bawah ni pulak, boleh la diibaratkan sebagai nyawa dorg..pehhh boleh huru-hara jadinya kalau benda ni tercicir, hilang atau terlupa letak mana...



Yang warna putih tu Raniya punye..biru Raiyan punye...kuning Raiyna punye...
Selain dari pacifier tu, ade banyak lagi spare pacifier sebagai persediaan sekiranya hilang or tak jumpa cari...





Pendek kata, setiap apa yang dibeli untuk triplets, tak kira la pakaian ke, toys ke, aksesori ke..semua mesti tiga, enam, sembilan, dua belas dan seterusnya.....












Tilam triplets special sket...hehe special handmade by Atok nye. Mak yang buatkan tilam ni. Tilam ni disumbat dengan 5kg kekabu...masa triplets baru lahir dulu, aku rasa tilam ni macam besar gile...


Tapi dari sehari ke sehari, aku rasa tilam ni dah jadi ngam2 untuk dorg bertiga. Sekarang ni dorg masih lom pandai berguling-guling lagi, esok2 kalau masing2 dah berguling2, memang tilam ni akan berubah kapisiti kepada dua orang je...



Hehe..tu je yang aku nak share untuk ketika ni...pendek kata, bile ada kembar tiga.....
SEMUA MESTI TIGA!!!!


2 comments:

IbuAmirAmirah ;P said...

salam..

bestnyeeeeee..kte ade twin sepasang je..triplets..mesti lagi best...betoi semua mesti 3..anak saya semua mesti 2...itupun kadang2 asik berebut jugakkkk

LIND JOHARI said...

@IbuAmirAmirah : hehe..ank2 sy ni kecik2 lg, lom pandai berebut..agaknye kalau dh pandai sok same je..