Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

31 December 2010

PHOTOSHOOT NAN ADO...

Ahad, 26 Dec 2010....wahhhh best tol mood pagi ni...selalunye lepas subuh je, bulu mata ni rasa macam ada tarzan bergayut (errr nak sebut setan bergayut macam tak best plak kan) Hmmm pagi ni rasa fresh sangat..

Maka aku pon ajak la habibi jalan2 kat bawah, bawak 3R sekali..Kat depan rumah aku ni ada laut..so setiap pagi, memang meriah betol kat situ..meriah dengan orang2 yang membeli hasil tangkapan laut yang dijual oleh masyarakat orang asli..Hambik kau, bahasa macam buku teks geografi..

Sambil bawak triplets jalan2 amik angin laut, tujuan aku sebenarnya nak snap2 gambar 3R kat tepi laut tu...siap bawak kamera ok...nak amik gambar ngan henpon murah ni takut tak cantek nanti...hambooiii....

(disebabkan masih awal pagi, so x payah mandi dulu la ye..hihi..lgpun bau masham dia tu yg shedap)



ooppp ooppp...sebelum layan gambar2 seterusnya, saya ingin tekankan di sini bahawa yang memakai jumper-suit biru itu adalah Raiyna...hadooiii la bibik ni sudah tertukar baju..patut nye yg biru tu Syed Muhammad Raiyan punye....hantam saja lah bibik....




Here we go!!!!!



Uwwaaa....terkilan yang teramat!!!!!!!
Setelah berhempas pulas berjalan kaki sambil mengusung kamera dengan niat murni nak snap2 gambar tepi laut...akhirnya hasrat itu terbengkalai begitu saje.......
Sebab???
Sampai je kat tepi laut tu, 3R terus dikerumuni oleh orang2 kat situ...


  • EHHH KEMBAR 3 KE??
  • BERSALIN MACAM MANE??
  • BERAPA LELAKI BERAPA POMPUAN??
  • MALAM2 NANGIS TIGA2 KE??
  • SUSAH TAK JAGA??
  • HAIYYAA LU MANYAK UNTUNG WOO...
Adooiii..maka terpaksa lah aku dok melangok kat tepi laut tu melayan interview satu-persatu...
3R kena kerumun mengalahkan orang2 asli yang jual ikan tu pulak....
Hmmm dekat setengah jam jugak la kitorang terperangkap kat situ...nak blah macam tu je, rase macam tak sedap pulak...so layankan je la....

Penyudahnya, sessi photoshoot yang di plan awal2 tu dah bertukar jadi sessi soal jawab...
Aku rase macam takde peluang langsung nak lari...
lepas sorang, sorang, dok kerumun...

End up, kitorang pon balik je la....








2 comments:

Mama Kembar 3 said...

biasa laa tu..mana mana pegi pun mesti jadi perhatian kan,, soalan soalan cepu mas tu berkali kali org akan tanya hehehe

LIND JOHARI said...

betul kan mama? kadang2 rase mcm xde privacy dh..