Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

18 November 2010

WARDED...BLEEDING

1 mggu pas naik keje after cuti tanpa gaji, 5 Apr 2010 panik lagi sekali...patut ladari pagi rase tak selesa kat bawah ni... rupe2 nye kuar darah....darah merah & agak banyak jugak...lepas breakfast ngan kak by & noya..

Mcm biase call Dr. Tokha...dia soh dtg hosp sekarang jugak...mase ni aku tak brp risau sangat sebab aku dapat rase pergerakan baby...mase kandungan 3 bln lagi sebenarnye aku dh dpt rase babies punye movement..org lain mase kandungan 5-6 bln baru dpt rase, tp aku dh mule rase pgerakan halus baby mase usia 3 bln...otw ke hospital, babies aktif bergerak..aku usap perut & baca Selawat byk2..aku pujuk babies supaya BERTAHAN & JANGAN KECEWAKAN UMMI..

Alhamdulillah, lepas buat ultrasound doc ckp babies sema ok...rupa2 nye ade ketumbuhan kecil di pintu rahim..so benda tu la yg menyebabkan berlaku pendarahan...doc nasihatkan utk buang benda tu..sbnrnye kalu tak buang pon takpe sbb benda tu tak membahayakan sgt..tp selagi ketumbuhan tu ade kat situ, selagi tu lah akan berlaku pendarahan...so aku & habibi decide utk buang....

Maka kena lah tahan masuk wad...masuk wad kul 12 & operation akn dilakukan jam 3..


(habibi setia menemani)


(ini lah rupe benda yang dibuang tu)


(nasib baik makanan sedap)


Petang operate, seram gak le sbb bius satu body...pas operate tu mamai sket... kejap je prosedure dia dlm 1/2 jam...pas dh settle kul 11 malam dh discharge...dpt mc 11 ari...adoiiyaii baru naik keje dh mc...

 

No comments: