Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

18 November 2010

IT'S TRIPLETS!!!!!!!!!

11 Feb 2010....

Hari ni ade apoiment....apoimen dgn doc ni sangat kerap. Setiap mggu kena gi check up....Jarak antara Stulang dengan Bandar Seri Alam ni agak jauh la jugak. Kalu traffic ok, 20 minit dh sampai tapi kalu jem, 45 minit lom tentu sampai...lagi plak lokasi hospital ni menghala ke Port Pasir Gudang yg memang manjadi laluan lori2 yg besar2 gedabak...

Macam biase ari ni buat ultasound lagi...sebelum ni buat ultrasound masih lom nampak ape2...hanye nampak dinding rahim yg menebal.....tapi doc cakap arini maybe dah boleh nampak SARUNG yg sangat halus....

Tiba2 masa tgh scan doc senyum2...Dua org assistant doc iaitu Seha & Dayah pon senyum2 gak... terus terang cakap aku tak paham ape yg terpapar kt skrin tu...nampak kelabu asap je... Doc suruh aku tengok betul2 & kira BENDA BULAT WARNA HITAM......
doc : nampak tak yg bulat2 warna itam tu?
aku : nampak...
doc : cube kire ade brapa?
aku : tiga.....
doc : yes..congratulation linda

Doc terus salam ngan habibi & ucap tahniah...aku mcm x percaya. Aku tanye assistant doc, betul ke tiga2 tu baby??? Atau pun itu cyst?? (sebelum peknen aku ade cyst atau ketumbuhan kecil di ovari)

Dia pon ckp...BETUL, SEMUA TU SARUNG BABY....

Aku masih dlm mode BLUR mase duduk dpn doc..mcm biase la doc terangkan pasal jaga pemakanan, jaga kesihatan, kawalan glukos etc...sebelum kuar bilik doc aku berlagak biase je sambil dorg sema doc tahniah-tahniah kat aku....

Keluar je dr bilik doc, aku terus pegi kat satu sudut yg tersorok sket diikuti oleh habibi...sampai je situ aku terus peluk dia & ketika itulah air mata jatuh tak henti2....aku langsung x percaya. Namun itulah yg telah dianugerahkan-Nya. Bukan satu...bukan dua...TAPI TIGA!!!!!!

Staff2 kt kaunter klinik sema ucap tahniah & ade jugak yg ucap tahniah dengan air mata yang bergenang...sebab dorg sema tahu aku dh lame tunggu baby..Turun je dr klinik. org pertama yg aku call ialah PAPA...

aku : pa, tadi dh scan...
papa : iye? so mcmane?
aku : dah nampak sarung baby....
papa : Alhamdulillah...
aku : cube teka ade berapa sarung???
papa : satu...
aku : salah.........
papa : dua????
aku : salah......
papa : abis tu???????
aku : TIGA!!!!!!!!
papa : iye?? Alhamdulillah..(tak semena2 aku sambung nangis lagi dlm tipon)

aku dengar suara papa pon mcm tersekat2...dia menangis kegembiraan tapi tak nak tunjuk ngan aku... Dalam kereta aku masih tak percaya dengan berita tadi...habibi aku tengok rilex je..hmmm org lelaki kan, kalu excited mcamane pon tetap nak control...huh!!!

Ya Allah Ya Rabbi...6 tahun aku menunggu rezeki dari-Mu..hari ini Kau kabulkan doa kami dengan rezeki berganda ini...Syukur pada-Mu Ya Allah...sesungguhnye Kau Maha Mengasihani...kami hampir kecewa dengan perjalann hidup kami, namun kekuasaan-Mu telah memberi kebahagiaan buat kami....


18 comments:

Anonymous said...

err.. aku baca post nih pun cam nk nangis.. sob.. sob.. (rasa terharu bg pihak ko..) hehe

cda

LIND JOHARI said...

hehe....

bun_nee said...

nanges gak,.. hehe

prinCessLiYaNa said...

nanges jugak..thniah kak..:)

the triplets said...

seronoknya, ada tiga sarung... saya ada satu jer
http://thetriplets18.blogspot.com/search/label/early%20pregnancy

sumimie said...

air mata dah bergenang ni nak menitik, tumpang gumbira

Anonymous said...

nangis jugak..bergenang kelopak mata..saya belum ada rezeki lagi.doakan saya.suka baca blog yg mcm ni.bg kekuatan dalam diri.kalau ada rezeki..adelah tu..tlg doakan saya

yat said...

tahniah....sama lar sy pun nangis..huhuhuuu...sy belum da rezeki lagi kt 4 thn menanti....pa lind usahakan utk lekat nie? tue pun klu x keberatan nk share lar....

Cinda... said...

tahniah linda.. name kte serupa.. dok pon JB gak ..muge2 sy pon akn dpt triplet gak . amiinnn....

Anonymous said...

terharu dengar, sedih jg la tapi ttp share gumbira dgn linda even masa berlalu dah lama. saper sangka penantian yg sekian lama membuahkan hasil yg cukup bermakna...Sy pun masih menanti almost 2 yrs nih.... ~NHAY~

hanidatul shatira said...

ya Allah..besarnya kuasa tuhan.......tahniah even bby dah besar pon.....its inspired me !!!

Dang Anum said...

sob..sob..air mata nie dh bergenang..saya and En. Suami dh 3 tahun menanti zuriat daripada Tuhan Yang Esa..hari ini kecewa lagi kerana saya dh period..trharu dan trgenang air mata nie baca entry akak yg dh lama nie tp ianya memberi semangat kepada saya untuk berusaha..As Salam.

cik kasih hatiku said...

salam.. arma baru 6 bulan nikah.. tp lum ada tanda2.. kecewa?? jgn ckp.. hubby mcmn?? armangk dielah owg yg paling kecewa.. tertekan?? rasa cam nak lari dari sume owg.. bila baca entri nie.. arma ngs.. tahniah yea kak..

momnsofea said...

cam sy juga dulu umum tp 2 jee x percaya gak

Anonymous said...

saya cuma ada pengalaman 3bulan mengandung kembar tapi Allah lebih saya mereka...

Mohd Mohsin said...

Bestnyer laki pun dapat pi tgk buat ultrasound. aku kat hospital kerajaan tak dpt tgk pun. Ape2 pun... alhamdulillah, dikurniakan triplets mcm puan gak...

Anonymous said...

mohd mohsin pun dapat triplets ke?

Anonymous said...

mohd mohsin pun dapat triplet juga?