Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

18 November 2010

GOING BACK TO WORK

1 Apr 2010...start keje balik setelah 2 bln bercuti tanpa gaji...masa ni dh masuk 3 bln peknen.. Alhamdulillah dah tak mabok lagi....selera mkn baru nak terbukak...

Syukur...masuk je opis member2 sema ramai yg dah tau kembar tiga..sema ucap tahniah. Aku terus ditukarkan ke back office. Sebelum ni dok kat kaunter. Kat kaunter faham2 je la, terpaksa berdepan dengan 1001 macam kerenah manusia. Time kasih pada Pengarah Kewangan yang bersetuju menukarkan aku .... walaupun bebanan tugas lebih kurang same je tapi aku rase happy. Sebab kat bahagian baru ni aku tak terikat sangat. Maksud nye bile aku rase letih, aku bole rilex kejap..bile rase lapar aku bole kuar jap carik makanan....
(first day datang keje..terus ditempatkan ke bahagian baru)

Kawan2 sema sporting...my chief pon same, dorg paham keadaan aku yg berbadan empat..waahhh tibe2 semua org caring kat aku...dorg tak bagi angkat file, x bagi jalan laju2, x bagi angkat itu ini...pendek kata mmg semua org ambil berat..

Terima kasih kepada kawan2 spt Kak By, Noya, Lala, Kak Nita & Kak Salmah yg banyak melayan kerenah aku...layan sarapan la, tapaukan makanan la & mcm2 lagi...ramai jugak kakak2 kat opis yg turunkan ilmu masing2...dorg cite pengalaman mase peknen, mase bersalin, berpantang & cara uruskan baby. Brother2 kt opis pon ade yg share pengalaman jugak...Alhamdulillah semua org ambil berat pasal aku. Rase bersyukur sangat dikurniakan teman2 yang baik hati...

Habibi toksah ckp la...memanjang asyik YM tanye itu ini. Dah mkn lom... sakit perut tak..pening tak...mabok tak...hhmmm YM, sms, call..hehe kadang2 rase rimas gak tapi aku paham dia sangat mengambil berat tentang aku & babies...Thanx habibi

No comments: