Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

01 December 2010

DEDIKASI BUAT HABIBI....SUAMIKU

Alhamdulillah...itulah satu2 nya perkataan yang selalu terdetik dalam hatiku setiapkali melihat suamiku Habibi yang banyak membantu menguruskan triplets. Bukanlah bermakna aku manyanjung sangat yg suami aku baik.... Ye lah...suami2 orang lain pon macam tu jugak kan... Bersyukurlah kita semua yang dianugerahkan suami sebegitu...rasa sedih pulak bila baca newspaper cerita pasal isteri kena tendang masa dalam pantang, isteri kena sepak terajang dan mcm2 lagi... Nauzubillah, Ya Allah Kau jauhkan lah benda2 tu dari berlaku dalam rumahtanggaku...

Aku tak nafikan, sepanjang aku pregnant, habibi lah satu2 nya manusia yang paling banyak bersabar dengan kerenahku. Kerenah kuat merajuk, kerenah emosional, kerenah cepat marah, kerenah mengidam, kerenah mengada-ngada dan macam2 kerenah lagi...sepanjang hamil, habibi haramkan aku untuk buat kerja rumah. Memasak...cuci baju...sidai baju...mengemas....lipat baju...even nak basuh pinggan sebijik pon dia tak kasi. Pergi-balik kerja pon dia sanggup tolong hantar sedangkan sebelum ni aku driving sendiri gi office. Pendek kata, sepanjang pregnant ni aku betul2 dimanjakannya...Kadang2 menitis air mata aku bila tengok kesungguhan habibi menjaga aku..

(setiapkali hari jumaat, habibi akan potongkan kuku)




(kesian habibi...gara2 membasuh kuali panas, sampai melecur perut...tu la sape soh tak pakai baju)


Tapi, kadang2 tu ada jugak sesetengah perkara yang membuatkan darah aku menyirap...contohnya......

(selalu sepah2kan barang ikut suka hati...haiiss racket badminton la, towel la......tu belom lg joran mancing & golf set yang bersepah2 dlm kete...hmmm)



 Tapi tu semua benda2 kecik....tp kan kdg2 benda2 kecik tu la yg boleh buat kita bermasam muka kan...

Setiapkali aku masuk wad, tak kira lah masa operation ketumbuhan tu ke, masa early contraction ke & masa nak deliver pon, habibi setia menemani aku....



(sewaktu menjalani pembedahan membuang ketumbuhan)



(sewaktu menunggu masa untuk bersalin)




(sepanjang aku ditahan di wad dalam apa jua kes, habibi langsung tak balik rumah..dia sentiasa menemani aku di wad, siang & malam....)

Masa pregnant aritu, inilah antara rutin aku di pejabat...sentiasa online YM untuk laporkan setiap aktiviti pada habibi....nak kuar breakfast, nak gi lunch, nak tido, baby bergerak, baby menendang...semua aku report...



Di pejabat, habibi sentiasa menjadi peneman & inspirasi buatku..........





Alhamdulillah, sepanjang kehamilanku,adalah menjadi rutin harian habibi untuk memperdengarkan bacaan ayat2 suci Al-Quran buat triplets.....



Setiapkali triplets bergerak / menendang....habibi selalu letakkan tangannya di atas perutku sambil bercakap2 dengan triplets...betul kata bijak pandai, baby akan dapat mendengar suara orang2 yang bercakap dengan mereka terutamanya suara ibu & ayah...yang menariknya,setiapkali habibi berkata2, triplets akan memberikan tindak balas... what a wnderful moment...


Sekarang ni, setelah kami dikurniakan cahaya mata, habibi lah orang yang paling banyak membantuku...ye lah, kalau tak suami yang membantu isteri, siapa lagi kan...setiapkali habibi balik dari office, aku dapat rasakan dia memberikan aku ruang untuk berehat sepuas-puasnya...tukar diapers, susukan anak....semua dia yang nak buat...

Tarima kasih Habibi......

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥






































1 comment:

Anonymous said...

suka tgk...ish...bestnyakan dpt kembar...xpe za ni insyallah sorg ni pun dah xsabar tggu bln 4...hehehe...doakan za erk...