Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

29 November 2010

BIRTH CERT. & MYKID

Dua minggu selepas kelahiran triplets, baru la walid (hehe...panggilan baru utk habibi) sempat uruskan dokumen2 kelahiran dorg..

Urusan dilakukan di Jabatan Pendaftaran Negara, Wisma Persekutuan JB..

Walid cakap, staff2 yg bertugas kat kaunter JPN tu semua nya kecoh bila dapat tau kembar 3...dorg kecoh2 sesama dorg..yg duduk kat back office siap datang ke kaunter nak tengok dokumen triplets.. ada yang tanya, TAK BAWAK BABY SEKALI KE?? Hahahaha...

Birth Cert. on d spot siap...first time walid bawak balik rumah tunjuk kat aku BC dorg, rasa macam nak nangis pulak....MyKid lagi 2 minggu siap...walid tanya ngan staff JPN tu boleh tak empat angka terakhir ID tu pilih no. yang berturutan, contohnya kalau Raniya 5040, Raiyan 5041, Raiyna 5042... rupa2nya tak boleh. Sebab sistem dorg ni link dengan JPN di seluruh Malaysia....so angka tu automatically untuk pendaftaran di seluruh Malaysia..

Hmm takpe lah...so skrg ni semua dokumen kelahiran triplets dah lengkap.. BC & MyKid dah ada....



Dan sekarang, triplets are officially registered as SHARIFAH RANIYA AZZAHRA BINTI SYED MUHAMMAD RIDZA.... SYED MUHAMMAD RAIYAN BIN SYED MUHAMMAD RIDZA... SHARIFAH RAIYNA AZZAHRA BINTI SYED MUHAMMAD RIDZA...

"panjang-panjang nya nama..." kata orang JPN tu..hihihi

2 comments:

imanamani said...

dear ummi...to lucky triplets.. airmata i pulak yang bertakung bila baca all the babies name...

seronok nya...

LIND JOHARI said...

@imanamani : Alhamdulillah...thank u dear..nah amik tissue ni lap air mata...hehe :)