Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

18 November 2010

8 MOS PREGGY

27 Ogos 2010....ari jumaat.

Bangun tido awal sebab malam tu tak bole tido...perut asyik mengeras beserta sakit yg agak kerap... Habibi ajak pi sepital sbb doc dh pesan, klu rase sakit terus gi sepital jgn lengah2 lg....so capai la beg baju yg memang dh standby lame dh...
  



Habibi nampak rilex jek walaupun aku tau sbnrnye dia nervous gak...


otw nak ke hospital..hmm mcm biase la kalu dh sampai kat area Permas Jaya tu, jalan jem sbb ade construction....mase tu aku takde la sakit sangat, boleh la ditahan2 lagi...


Aku cube tenangkan diri sambil baca ape2 yg patut...kalu ikutkan hari ni baru 33 mggu atau 8 bln lebih.... aku tak gabra sangat sebab sblm ni dh biase berhadapan dgn situasi mcm tu...ye la kan, sblm ni dh prnh rase sakit camtu...


Sampai je hospital terus admit...Alamak!!!! lepas doc cek, dia terus bagi tarikh...

OK...HARI AHAD NI BERSALIN..

Hah??? Ahad?? Lagi 2 ari lagi tu?? Doc cakap, hari ahad tu genap kandungan aku 34 minggu...itu tempoh yang masih dikira sesuai utk melahirkan sebab babies dh cukup matang & bersedia utk keluar...aku ckp kat doc, tak boleh ke tunggu tarikh 3/9/2010 sebab tarikh tu hari lahir papa. Biarlah cucunya ni same tarikh lahir ngan tokpa diorg...Doc ckp kalu aku bole tahan sakit, pilihlah tarikh  mane pon...



Tp seriously, aku dh x bole tahan sakit...contraction semakin kerap..babies mengeras sepanjang masa.. sementara nak tunggu dua hari lagi tu, aku abiskan masa berehat & tido je...konon bwk laptop utk hilangkan boring, tp langsung aku tak sentuh sbb x de mood ditambah lagi dengan rase sakit yg semakin menyerang... 

Tgh sakit mcm ni, mkn pon tak lalu...aku tak mkn sangat, jamah sket2 je...




Kesian plak kat habibi..maklum la kan bulan puasa...kesian dia terkocoh-kacah ptg2 gi carik juadah berbuka...ade sekali tu dia order mc'd je...dh setengah jam waktu berbuka baru mc'd sampai...sahur pon ala kadar je..sepanjang aku kat hospital, habibi lah yg menemani aku siang & malam..dia langsung x balik umah... thats y kitorang mintak 2 beded room, 1 katil utk aku 1 katil lagi utk habibi...hehe nasib baik la hospital baik hati....

2 comments:

Anonymous said...

huh! dah macam g vacation.. siap book 1 bilik utk korang sdri.. ngee..

Cda

LIND JOHARI said...

haha...kang susah plak che abang tu nak terbongkang...