Raniya...Raiyan...Raiyna

Raniya...Raiyan...Raiyna

18 November 2010

6 MOS PREGGY

Waduuhh...makin berat rase nye..ayaakkk kat perut dh ade stretch mark...walhal sblm ni dh sapu ngn mcm2 benda utk halang stretch mark...




Mase ni kami dh start beli brg babies sket2 sbb dh tau gender...tapi melalui ultrasound, doc hanya dpt trace gender dua baby je...1 boy & 1 girl...yg sorang lagi tu x nampak sbb kedudukan dia membelakang...tp doc suspect yg sorg lg tu GIRL..adoii camno nak beli baju ni?? kalu dh tau jantina best sket nak shopping...ramai yg suggest beli baju utk unisex colours such as putih @ kuning...TAK NAK!!! tak best... gegirl mesti pakai pink, boboi mesti pakai biru...


~kat jj tebrau city~






masuk bulan ke 6 ni aku semakin ligat mempelajari sedikit sebanyak ilmu tentang parenthood & penjagaan baby...internet, magazines, encyclopaedias & ape2 je maklumat tentang tu sema aku baca...pada peringkat ni aku dh mule memperkenalkan babies dgn bunyi2an...banyak bahan yg aku perdengarkan pada babies spt bacaan ayat suci Al-quran & muzik yg menenangkan....it worth!!! setiapkali dorg dengar, pergghh bukan main aktif dorg kt dlm ni....

~babies are listening classical music~



~stretch mark yang semakin ketara~



~rutin setiap hari...di rumah & di opis~


Pada ketika ni, kaki dh mule membengkak...ramai yg ajar tinggikan kaki bile duduk...tp masih larat berjalan lagi...pada ketika ini jugak aku dh mule berulang-alik ke bilik air...kerap sgt buang air kecik...




~hmmm..perut semakin bulat..nak lunjur kaki dh x bole lurus, kena mengangkang camni~

1 comment:

Anonymous said...

elok jer bulat perut lin tuh.... ~NHAY~